ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Sarajevo

covic_kalabuhov.jpg

Iz Ureda zamjenika predsjedatelja Doma naroda Parlamenta BiH dr. Dragana Čovića priopćeno je da se Čović u srijedu u Sarajevu sastao s veleposlanikom Ruske Federacije u BiH, Nj. E. Igorom Kalabuhovim.

Teme sastanka obuhvatile su odnose dvije zemlje, aspekte suradnje, te aktualnu političku situaciju i izmjene Izbornog zakona BiH.

– Dr. Čović je istaknuo potrebu žurne izmjene Izbornog zakona i ograničenih ustavnih izmjena prije 2022. godine. Takav razvoj, kazao je, značajno će doprinijeti unutarnjoj stabilnosti, političkom dijalogu i ozbiljnom napredovanju prema vanjsko-političkim ciljevima. Također, naglasio je kako navedene izmjene ne smiju voditi ka narušavanju Ustava, niti temeljnih odrednica Bosne i Hercegovine koje su potvrđene Daytonskim sporazumom – priopćeno je.

Naglasio je kako se konstitutivnost, jednakost i prava konstitutivnih naroda, te legitimno političko predstavljanje moraju u potpunosti poštivati. Potvrdio je kako je nužno provesti odluke Ustavnog suda BiH i Europskog suda za ljudska prava za uklanjanje postojećih diskriminacija.

Na koncu, dužnosnici su razgovarali o unapređenju bilateralnih odnosa i prilikama za jačanje ekonomske i gospodarske suradnje. Također je razgovarano i o oporavku od pandemije koronavirusa./

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17