ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
"Protiv BiH"
o_96331_1024.jpg

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine izjavio je da neće ići na ekonomski forum na koji je pozvan zato što je predviđeno prisustvo visokog predstavnika Christiana Schmidta, te da ne može, kako je ocijenio, dati mu legitimitet da nameće zakone i da jednog dana ukine Policiju Republike Srpske i formira državnu policiju.

“Izbjegavam svaku poziciju o kojoj bi se moglo spekulirati i zato nisam otišao na bledski forum. Neću ići ni na neki ekonomski forum, a posjetit ću Mađarsku 23. rujna, jer Schmidta tamo neće biti. Do kraja ovoga mjeseca ću i predsjedniku Europske komisije Ursuli von del Leyen sve reći o trenutnoj situaciji”, rekao je Dodik večeras za Radio-televiziju Republike Srpske.

On je ponovio da je Schmidt za njega nelegalni visoki predstavnik, da su bonska ovlaštenja blef.

Milorad Dodik je naveo i da ono što govori opozicija nije njihova pamet, da je njihova politika podanička i da tu nema ništa nejasno.

“Oni bi pristali na sve i kakve veze ima što Schmidt dolazi iz Njemačke. Ne mogu da mu dam legitimitet da nameće zakone i da jednog dana ukine Policiju Republike Srpske i formira policiju BiH”, zaključio je Dodik.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine je podsjetio da je “protiv BiH, za razliku od opozicije, jer je razgrađen Daytonski sporazum”.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17