ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
U tjednu iza nas

mehmedagic osmica kolaz

Na repertoaru primitivne primadone, obavještajci bez diplome i za kraju borba izaslanika u Klubu Hrvata za interese Bošnjaka Podrinja

       Cirkus na bh. političkoj sceni i u tjednu iza nas se nastavio. U mnoštvu uglavnom sličnih reakcija  na posjet predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića BiH koje su dolazile s bošnjačke političke scene,  po količini primitivizma i uvreda svima koji se usude misliti drugačije, izdvaja se pismo kojeg je Milanoviću uputila izvjesna primadona Margit-Tomy Levy poručivši mu „Da se ulojkio i da mu treba sapun“. I baš kad pomislimo da ne može primitivnije od Jasmile Žbanić i njezinog „Mrš kući“, primitivna primadona Levy nas iznenadi količinom psovki i primitivizma na kojima bi joj pozavidjeli kočijaši iz razvijenih europskih zemalja kojima navodno težimo. I nisu samo primitivizam i psovke ono što je obilježilo pismo primitivne primadone iz bošnjačke sarajevske mahale, već i mržnja i netrpeljivost kojom Bakirova primadona opisuje sve oni misle i osjećaju drugačije. One koji na kraju krajeva, puno više vole BiH od primadone i naručitelja njezinih  izljeva psovki, primitivizma i mržnje.   “Pričaš da nisi nacionalista a došao si u posjetu najcrnjim nacionalistima fašističke provenijencije”, citat je iz pisma  kojeg je Milanoviću uputila Margit-Tomy Levy. Ima li većeg fašizma od ubojstva osmero nevine djece na košarkaškom igralištu u Vitezu čijoj se nevinoj žrtvi Milanović poklonio te osudio zločin kojeg su počinili primadonini mentori! Naravno da nema niti može biti i tu svaki civiliziran razgovor s gospođom koja sebe naziva primadonom prestaje jer svaka daljnja rasprava znači spuštanje na njezinu razinu primitivizma i mržnje na kojoj bi joj i najcrnji ideolozi fašizma pozavidjeli!

I baš kad pomislima da je ljetni cirkus bh. političke scene na vrhuncu, novi zapleti tek su uslijedili, uhićenja pa oslobađanje Osmana Mehmedagića Osmice, direktora Obavještajno sigurnosne agencije BiH. Na stranu i što Osmica nema fakultetske diplome i svi njegovi sumnjivi poslovi kojima se brinuo za sigurnost obitelji Izetbegović, a ne svih naroda i građana ove zemlje, direktoru najviše obavještajne službe u BiH nije nakon uhićenja nedostajalo u najmanju ruku čudne potpore.  Mnogi su izašli na prosvjede da ga se pusti na slobodu te se tako pridružili njegovim političkim zaštitnicima u otvorenim pritiscima na pravosuđe u BiH. S kojim motivima i računicom se prosvjedovalo u znak podrške Osmici u Sarajevu i Mostaru znaju samo oni koji su u prosvjedima sudjelovali.  No, nije ih teško dokučiti, još su jedan u nizu pokušaja obrane neobranjivog, spašavanja SDA broda koji tone. Što prije potone, veće su šanse da BiH opstane i preživi! No, vratimo se kratko Osmanu Mehmedagiću Osmici. Ne zbog lažnih diploma ni zlouporaba koje mu se stavljaju na teret, već zbog činjenice da je vjerojatno jedini šef državne obavještajne službe koji je ujedno i zvijezda medija. U uređenim i demokratskim državama malobrojnima je poznato kako izgleda prvi državni obavještajac, a još manje što radi. U BiH je barem u ovom slučaju sve transparentno, zna se gdje Osmica kupio diplomu, čije interese štiti, a nije teško zaključiti ni tko ga osim poreskih obveznika plaća jer imovinu koju ima nije od plaće makar ona bila i prvog čovjeka OSA-e mogao priuštiti.

I za kraj ljetnog cirkusa, istup Edima Fejzića, izaslanika u Klubu Hrvata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH u bošnjačkim medijima . Fejzić se kao hrvatski izaslanik iz Bosansko- podrinjskog kantona žestoko zauzeo za  interese Bošnjaka Podrinje koji se mogu zaštiti gradnjom  tunela Hranjen i  prometnim povezivanjem Sarajeva i Goražda. Fejzić koji je „zvijezda“ postao nakon objave snimaka na kojima kupuje glasove ipak nije toliko lud. Iako se izjašnjava kao Hrvat, zna  vrlo dobro da još jedan mandat može dobiti samo uz pomoć glasova Bošnjaka, a iduća je godina izborna pa se valja aktivirati. Eto još jednog u nizu primjera nakaradnog izbornog zakonodavstva u BiH čije se anomalije više niti mogu niti trude prikriti. Željko Komšić samo je jedan od primjera zlouporaba Izbornog zakona BiH i nametanja predstavnika u vlasti najmalobrojnijem narodu. Čim iskoriste ono što im zakon dopušta, Komšići i Fejzići, kao predstavnici Hrvata, krenu s vraćanjem dugova onima koji su ih izabrali, Bošnjacima. Cirkus se nastavlja..  

AP/artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17