ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Dodik o Izbornom zakonu

dodik 0

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je u subotu da je ta stranka zainteresirana za pregovore u vezi s Izbornim zakonom BiH, ali ne i da podrži bilo kakvu reformu u tom pogledu.

”Nismo spremni biti dio bilo kakve farse koja se tu pravi”, rekao je Dodik novinarima u Laktašima, piše Srna.

Dodao je da je jako bitno pitanje ima li političkog dogovora na tom planu, te da priča o problemu “Sejdić-Finci” traje jako dugo. Dodik je istaknuo da je važno pitanje na tom planu izbor članova Predsjedništva u FBiH. ‘

‘Logično je bilo da se tamo Bošnjaci i Hrvati dogovore kako će to riješiti i da se mi u Republici Srpskoj ne bavimo time. Nas interesira Dom naroda Parlamenta FBiH u smjeru da se tamo biraju istinski predstavnici Srba i pomognu u životu svojih lokalnih zajednica”, rekao je Dodik.

Kazao je da nije optimist da će stvari u FBiH u vezi s Izbornim zakonom biti riješene, usprkos, kako je kazao, određenim pokušajima stranaca.

”Kako god, RS nikad u vezi s tim neće pristati da ide u simboličke promjene vezane za neka tehnička pitanja. Ako nema cjelovite reforme izbornog zakonodavstva, onda ne vidim razloga da nekim popravkama ugrozimo čitav sustav”, naglasio je Dodik.

Zaključio je da izborni sustav mora biti vlasništvo političkih faktora u BiH.

”Imamo dovoljno pameti ovdje da doprinesemo izbornoj reformi i stvorimo uvjete za fer izbore”, rekao je Dodik.

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17