ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Predsjedavajući VM

 tegeltija_zoranž.jpg

 

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija prisustvovao je današnjoj isporuci cjepiva protiv virusa "Covid-19" kompanije "BioNTech-Pfizer".

Tegeltija je kazao da se radi o prvoj, simboličnoj isporuci cjepiva Bosni i Hercegovini iz mehanizma Europske unije, te da će do kolovoza biti isporučeno ukupno 213.000 doza cjepiva, koje će svakog tjedna e u određenim količinama dolaziti u BiH.

- Procijenjeno je da za 13.750.000 eura možemo nabaviti oko 900.000 doza vakcina iz mehanizma Europske unije. Danas je stiglo prvih 10.000 cjepiva. Očekujemo uskoro sporazum za isporuku AstraZenece. U svibnju i lipnju očekujemo da će u BiH doći značajnije količine cjepiva, nešto više od 850.000. Ukoliko stignu 160.000 cjepiva koje je Vlada RS-a ugovorila iz Kine, do kraja drugog kvartala u BiH će stići ukupno oko milion doza - kazao je Tegeltija. 

Ističe da je za BiH važan kontinuitet u isporuci cjepiva da bi se cijepljenje stanovništva moglo planirati.  

- Ostaje nam da s EU radimo na nabavci novih doza , očekujemo da će entiteti nastaviti s nabavkom i ukoliko isporuka iz COVAX sistema bude tekla kako je planirano, siguran sam da BiH ulazi u stabilan sustav cijepljenja građana - naveo je. 

Dodaje da BiH ovim putem nabavlja cjepiva koje je odobrila Europska agencija za lijekove, te da s obzirom da se radi o svojevrsnoj pomoći BiH, za Brčko će biti izdvojeno 2,5 posto, dok će entiteti podijeliti cjepiva u omjeru 62 naspram 38 posto. 

Pogledajte VIDEO

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17