ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
GORDAN GRLIĆ RADMAN:

MINISTAR_HR_GORDAN_GRLIĆ_RADMAN_3.jpg

Ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman poručio je danas u Sarajevu da Hrvatska snažno podržava cjelovitost Bosne i Hercegovine te da je BiH naslonjena na Hrvatsku i da euroatlantski put BiH ide preko Hrvatske koja je u tomu podržava, piše Fena.

Tijekom službenog posjeta BiH Grlić Radman je danas u Sarajevu, u osvojenim susretima razgovarao s kardinalom Vinkom Puljićem te reisu-l-ulemom Huseinom ef. Kavazovićem.

-Mislim da je uzajamno poštovanje jako dobar znak i da može doprinijeti još većem zbližavanju, uklanjanju nepovjerenja i gradnji jačih veza, mostova. Što više susreta, to manje nesporazuma. Što više sastanaka, to više odgovora. Jer, upućeni smo jedni na druge, kako su rekli kardinal i reisu-l-ulema. BiH je naslonjena na Hrvatsku i euroatlantski put BiH ide preko Hrvatske. A Hrvatska je tu iskreni zagovaratelj i podupire euroatlantske aspiracije i nastojanja u BiH, kazao je Grlić Radman.

Istaknuo je kako je Hrvatska uvijek pomagala i pomagat će Hrvate u BiH, katoličku crkvu i rad pastoralnih župa, na čemu mu se danas zahvalio i kardinal Puljić.

On je također pozvao na više dijaloga i suradnje kako bi se otklonili nesporazumi.

-Uvjeren sam da će osobni susreti doprinijeti da se stvori jedna zdravija klima suradnje. Htjeli mi to ili ne, kao države smo upućeni jedni na druge. Pogotovo mi Hrvati katolici ovisimo i materijalno i politički nam je to podrška ovdje. Jer, Hrvatska je supotpisnica Daytonskog sporazuma, a taj sporazum nikako sprovesti. Natežu ga k'o žvakaću gumu. Nadam se da će se stvoriti struktura užljebljivanja normalne države u kojoj će biti jednaka prava i ljudske slobode za sve narode, kazao je kardinal Puljić nakon susreta s ministrom Radmanom.

Notra.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17