ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
na groblju SV.JOSIP

mo_bih.jpg

 

U sklopu obilježavanja 16. godišnjice utemeljenja 1. pješačke (gardijske) pukovnije Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) i 29. godišnjice utemeljenja Hrvatskog vijeća odbrane (HVO), delegacija Ministarstva odbrane i OSBiH sa zamjenikom ministra odbrane BiH za politiku i planove Mijom Krešićem i zamjenikom načelnika Zajedničkog stožera OSBiH za operacije generalbojnikom Ivicom Jerkićem na čelu, danas je položila vijence na Rimokatoličkom groblju „Sveti Josip“ u Sarajevu.

U delegaciji MO i OSBiH, uz ostale su bili i pomoćnik ministra odbrane BiH za međunarodnu suradnju Zoran Šajinović i zamjenik komandanta Operativne komande OSBiH za resurse brigadni general Tomo Kolenda.

Vijence su položili i delegacija Ambasade Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini s vojnim izaslanikom RH u BiH brigadirom Davorom Kiraljom, kao i predstavnici Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo, braniteljskih udruženja, Hrvatskog narodnog sabora BiH i ostalih gostiju iz društveno-političkog života Sarajeva.

Tim povodom, zamjenik ministra odbrane BiH Mijo Krešić potsjetio se svih branitelja poginulih u odbrani Sarajeva i BiH te na značaj gajenja tradicija HVO-a.

- U ovom tjednu sjećamo se utemeljenja Hrvatskoga vijeća obrane, kao važnog datuma kada je hrvatski narod ustao u obranu Bosne i Hercegovine i njenog kontinuiteta kao države i hrvatskog naroda - kazao je Krešić.

On je posebno izrazio nadu da će i pripadnici HVO-a Sarajevo u svom gradu dobiti dostojan spomenik.

Nakon polaganja vijenaca u sarajevskoj Crkvi svetih Ćirila i Metoda održana je sveta misa za poginule i preminule branitelje.

Misu su koncelebrirali glavni kapelan OSBiH don Željko Čuturić i vojni kapelan don Ivo Jezidžić.

Središnja svečanost obilježavanja 16. godišnjice utemeljenja 1. pješačke (gardijske) pukovnije OSBiH i 29. godišnjice  utemeljenja HVO-a bit će održana 8.travnja pred Hrvatskim domom Herceg Stjepana Kosače u Mostaru, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH-a.

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17