× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
kiseljak open
Ecos
kiseljak open
  • BRNABIĆ

Brnabić.png

Od večeras do ponedjeljka u Srbiji će sve biti zatvoreno, osim prehrambenih objekata, ljekarni i benzinskih crpki, u cilju sprječavanja širenja koronavirusa, priopćila je srbijanska premijerka Ana Brnabić nakon sjednice Kriznog stožera.

"Krizni stožer je donio odluku da se pooštre mjere, od večeras do ponedjeljka u Srbiji će režim rada i žvota biti kao proteklog vikenda, dakle neće raditi ništa osim prehrambenih prodavaonica, ljekarni i crpki", rekla je Brnabić novinarima.

Brnabić je rekla da neće biti uveden policijski sat, niti potpuna zabrana kretanja.

Premijerka je dodala da će mjere važiti pet dana, iako je medicinski dio Kriznog stožera tražio da budu 14 dana.

"Potrebno je da dodatno usporimo život u Srbiji, kako bismo vidjeli da brojevi novozaraženih stagniraju, i ovo je prije svega kao podrška našim zdravstvenim radnicima", rekla je Brnabić.

U ponedjeljak će se vidjeti što dalje, to će ovisiti od svih, rekla je Brnabić i apelirala na maksimalnu disciplinu, razumijevanje situacije u kojoj se nalazi zdravstveni sektor, koji radi u teškim okolnostima već godinu dana.

"Ovo je kompromisno rešenje. Dugo smo i žustro razgovarali oko mjera, pokušavamo i dalje naći najbolji mogući balans između zaštite zdravstvenih radnika, zaštite radnih mjesta i podrške gospodarstvu i mentalnog zdravlja nacije", rekla je Brnabić.

 Izjavila je kako će vrtići nastaviti raditi, dok će niži osnovci vjerojatno od ponedjeljka bar na tjedan dana prijeći na online nastavu.

"Vrtiće ne možemo da zatvoriti, tako da oni nastavljaju raditi, ali je potreban maksimalan oprez i poštivanje mjera", kazala je Brnabić.

Ona je rekla da će se vlada truditi raditi na dodatnom povećanju kapaciteta za testiranje, na dodatnom testiranju na granicama, kako bi se i tu pojačala kontrola.

"I danas ćemo, tijekom dana, razgovarati s onima koji su u gospodarstvu posebno ugroženi ovim mjerama - dodatni razgovori s ugostiteljima, ali i s glazbenicima, fotografima, svima koji izuzetno trpe zbog mjera, koje su neophodne da bi se zaštitilo zdravlje", rekla je Brnabić.

Ona je navela da se očekuje da masovno cijepljenje počne davati ozbiljne rezultate i da brojevi počnu stagnirati.

Zato je apelirala još jednom na sve građane da se cijepe, prenosi Tanjug.

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.