ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Komisija za vrijednosne papire

zdenka dzambas raspr maska

        U nastavku sjednice koja je s radom počela proteklog mjeseca, Dom naroda Parlamenta Federacije BiH u formi nacrta usvojio je , između ostaloga i Zakon o poduzetničkoj infrastrukturi.

Za odluku o imenovanju članova Komisije za vrijednosne papire  Federacije BiH nije bilo potpore u Domu, usprkos volji predsjedatelja Tomislava Martinovića da se ovaj problem koji po mišljenju stručnjaka koči investicije, deblokira. Problem je nastao jer među kandidatima koje su predložili predsjednik i potpredsjednici Federacije BiH nije bilo predstavnika srpskog naroda te je Klub Srba u Domu naroda ranije najavio kako će posegnuti za mehanizmom zaštite vitalnog nacionalnog interesa srpskog naroda. Ovog puta nije bilo potrebnih 12 ruku unutar Kluba Srba za pokretanjem mehanizma zaštite vitalnog nacionalnog, ali ni većine potrebne za usvajanje prijedloga za imenovanje pet članova Povjerenstva jer su iz Kluba Srba najavili kako će biti suzdržani prilikom glasovanja.  Iz rasprave se dalo zaključiti kako je prilikom utvrđivanja kandidata za predsjednika i članove Komisije za vrijednosne papire izostala komunikacija između Milana Dunovića, potpredsjednika Federacije BiH iz reda srpskog naroda i Kluba Srba u Domu naroda Parlamenta F BiH te očito predstavnika srpskog naroda nije bilo među pet predloženih kandidata; Esadom Đelilovićem, Matejom Živkovićem, Amirom Ibrovićem, Adnanom Zukićem i Romeom Zelenikom.

 „Tko nam kaže da među ovim kandidatima nema onih koji se izjašnjavaju kao Srbi, ako mi u Klubu Hrvata imamo Edima Fejzića“, kazala je prilikom rasprave Zdenka Džambas, izaslanica Kluba Hrvata podsjećajući na apsurde bh političke scene i nepostojanja mehanizma legitimnog predstavljanja u izbornom zakonodavstvu BiH. Zbog nepostojanja Srba među kandidatima, ali i rasula u Klubu Bošnjaka, Komisija za vrijednosne papire u Federaciji BiH ostaje do daljnjeg nepopunjena, a brojne investicije „na čekanju“.

Artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17