ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Profesor emeritus

Mladen-Bevanda.jpeg

 

Akademik Mladen Bevanda izabran je za predsjednika Hrvatske Akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) u Bosni i Hercegovini. Dr. Mladen Bevanda, profesor emeritus, imenovan je u petak za predsjednika Hrvatske akademije za znanost i umjetnost (HAZU) u BiH, izvijestili su iz ove institucije.

Na Skupštini održanoj u Mostaru za prvog čovjeka HAZU u BiH je, između nekoliko kandidata, izabran dr. Bevanda, nakon što je nedavno preminuo višegodišnji predsjednik ove najviše znanstvene i umjetničke institucije Hrvata u toj zemlji dr. Jakov Pehar. U prvome istupu Bevanda je rekao kako će Akademija u predstojećem razdoblju raditi na jačanju međunarodne suradnje i širenju djelatnosti.

“Posvetit ćemo pozornost međunarodnoj suradnji naše akademije. To podrazumijeva sudjelovanje u europskim i europskim asocijacijama”, rekao je Bevanda. Dodao je kako će Akademija ima planove širiti angažman u različitim područjima djelovanja. Dr. dr. Mladen Bevanda rođen je 10. 02.1940. godine u Čitluku u Bosni i Hercegovini. Predavao je kao sveučilišni profesor u Sarajevu i Mostaru. Surađivao je s mnogim časopisima i pedagoškim listovima kao autor, član redakcija i vijeća. Sudjelovao je u brojnim znanstvenim skupovima u BiH i u inozemstvu. Objavio je veliki broj znanstvenih i stručnih radova te knjiga u kojima se bavio uglavnom pedagogijom, prenosi Večernji.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17