ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Avio promet

Hifa aerodrom avion

jedan od  najznačajnijih privatnih distributera nafte i naftnih derivata u BiH, kompanija Hifa Oil  od 2017. godine započela je sa snabdijevanjem JET gorivom najveće svjetske aviokompanije  na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu. Tome su prethodile dugoročne pripreme kako bi se zadovoljili izuzetno zahtjevni svjetski standardi u avio prometu.

U 2018. godini potpisan je ugovor o suradnji članice grupacije Hifa Oil i sa JP Aerodrom Tuzla, tako da je Hifa Oil svrstana u najvećeg i najozbiljnijeg distributera JET goriva na aerodromima u BiH.

Proteklu godinu je obilježila pandemija virusa COVID-19 koja je imala negativan uticaj na globalnu ekonomiju što je za posljedicu imalo i pad ekonomskih aktivnosti u našoj zemlji, kolaps u avio prometu, te niz drugih negativnih posljedica.

Hifa Oil se prilagodila se novonastaloj situaciji pronalazeći rješenja kroz Strategiju  poslovanja u kriznim situacijama i vanrednim okolnostima, a zahvaljujući svojim i  financijskim i ljudskim kapacitetima. Svoje resurse usmjerila je na vraćanje aviokompanija u BiH kroz kontakte sa većinom koje su već sada otvorile nove baze ili planiraju otvarati i jačati stare pozicije.

Hifa Oil je dio ukupnog projekta podrške ponovnog oživljavanja  avioprometa u BiH koji se ogleda kroz kontinuitet snabdjevanja  i obezbjeđivanje dovoljnih količina goriva. Posjeduje zadovoljavajuće skladišne  kapacitete, veliki broj  voznih jedinica, te obučen i certificiran kadar koji je pored obuke jedini iz Bosne i Hercegovine sudjelovao na prestižnom natjecanju Aviation Fuelling Challenge ( AFC) održanom u Srbiji. Inače, ovo  je jedino međunarodno natjecanje za profesionalce opskrbe zrakoplovnim gorivom gdje su se uposlenici ove firme našli u konkurenciji sa kompanijama iz cijelog svijeta.

Venan Hadžiselimović, izvršni direktor Hifa Oil-a  ističe važnost međusobne suradnje i podrške aerodromima u BiH i avio kompanijama.

-Hifa Oil, pored postojećih, gradi i nove savremene kapacitete na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu, a to je novi savremeni naftni terminal. Time nastojimo iskazati svoju spremnost i mogućnost da podržimo sve one koji koriste aerodrome u BiH  kao svoju postojeću ili potencijalnu bazu, kao i sve koji planiraju razvijati avio operacije. Poručujemo im da ćemo im biti velika podrška kroz obezbjeđenje neophodnih resursa i kvalitetnih  komercijalnih uvjeta poslovanja.  Ujedno smo i dio kampanje animiranja turista i jačanja turističkih potencijala Bosne i Hercegovine. Naša ozbiljnost, organizacijski, logistički, ljudski i drugi resursi su na najvišem nivou i možemo odgovoriti izazovima koji su pred nama. Nudimo bezrezervnu pomoć aerodromima i  uz napore koje i sami poduzimaju zajedno možemo postići zadovoljstvo svih zainteresiranih strana, ističe Hadžiselimović.                              

 

FENA

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17