ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Lovrinović, Martinović, Bošković

konf martin online madjar

U radu Konferencije sudjelovali i  čelnici Povjerenstava za eu integracije Parlamenta BiH i Federacije  BiH Nikola Lovrinović,Tomislav Martinović i Mladen Bošković

        Danas je održana Međuparlamentarna online konferencije  čelnika parlamentarnih povjerenstava koja se  bave europskim integracijama. U radu Konferencije, uz ostale  sudjelovali su i Nikola Lovrinović, predsjedavajući Zajedničkog povjerenstva za europske integracije Parlamentarne Skupštine BiH, Tomislav Martinović, predsjedatelj Doma naroda Parlamenta Federacije BiH i predsjednik Povjerenstva za europske integracije Doma naroda Parlamenta Federacije BiH i Mladen Bošković, zamjenik predsjednika Povjerenstva za europske integracije Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH. Na početku Konferencije sudionike je pozdravio Christian Buchmann, predsjednik Saveznog vijeća Parlamenta Austrije i predsjedavajući Komisije za EU te Reinhold Lopatka, predsjedavajući Stalne potkomisije za poslove EU Nacionalnog vijeća Parlamenta Austrije.

ll.jpg

 

Na Konferenciji se raspravljalo o ulozi parlamenata u BiH u procesu europskih integracija s naglaskom na trenutačno stanje i Izvještaj o napretku BiH za 2020. godinu te  ispunjavanju 14 prioriteta. Bilo je govora i o Planu prioriteta za parlamente u BiH čije ispunjavanje će pridonijeti ubrzanju procesa europskih integracija , a sudionici su se dotakli i uloge Povjerenstava za europske integracije u njegovoj provedbi. Konferencija je organizirana u sklopu Twinning projekta podrške i jačanja kapaciteta parlamenata u BiH kojeg provode Parlamenti Mađarske, Austrije i Hrvatske. Cilj je projekta pripremiti parlamente u BiH kako bi što kvalitetnije odgovorili na izazove koji stoje našoj zemlji na putu ka članstvu u Europskoj uniji. Današnja konferencija simbolično održana je na petu godišnjicu predaje Zahtjeva za članstvo BiH u EU.

 

artinfo.ba

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17