ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
U tjednu iza nas

pl tjednu biden

Prisegnuo novoizabrani američki predsjednik, u BiH osuđen pripadnik postrojbe u čijem sastavu su bili suborci i izvršitelji  terorističkih napada na Ameriku

      U godini u kojoj će SAD obilježiti dva desetljeća od terorističkih napada u New Yorku i Pentagonu i odati počast brojnim žrtvama islamskih terorista koji su se 11. rujna 2001. godine obrušili na simbole  ekonomske i političke moći SAD-a, Svjetski trgovački centar, WTC i zgradu Pentagona, prisegnuo je novoizabrani američki predsjednik Joe Biden. 

„Tako nam Bog pomogao“

U tjednu u kojem su SAD dobile svojeg 46. predsjednika, pred Sudom BiH zbog zločina nad srpskim stanovništvom u Vozući  na desetogodišnju kaznu zatvora, nepravomoćno je osuđen Sakib Mahmuljin, ratni zapovjednik 3. Korpusa Armije BiH u čijem sastavu je bio i odred El mudžahid, sastavljen od dobrovoljaca iz islamskih zemalja. Suborci, a moguće i neki od pripadnika odreda kojim je zapovijedao Mahmuljin bili su izvršitelji terorističkih napada u Americi 11. rujna 2001. godine. Naravno, bošnjački dužnosnici nisu ovaj „sitni detalj“ spomenuli u čestitci novoizabranom američkom predsjedniku od kojeg, vjerovali ili ne, očekuju da završi ono što je započela Armija BiH i islamski dobrovoljci. Nakon što su u ratu etnički očistili brojna hrvatska i srpska područja u BiH oni danas žele građansku državu  po mjeri jednog naroda i jedne islamske ideologije, iste one koja je izvršila terorističke napade na Ameriku ali  i niz drugih u cijelome svijetu.   U tomu očekuju da im pomogne nitko drugi do sam Joe Baden, novi predsjednik SAD-a. Uz ovakav stav ostaje nam ponoviti dio teksta prisege američkog predsjednika. „Tako nam Bog pomogao“!

Izostanak bilo kakve volje da se suoče s vlastitom ratnom prošlošću koja uključuje progon i zločine nad srpskim i hrvatskim stanovništvom, posebice u središnjoj Bosni, potvrđuju i najave prosvjeda podrške generalu Mahmuljinu od strane bošnjačkih udruga proizašlih iz rata. Teško da će se uspavane hrvatske udruge proizašle iz Domovinskog rata probuditi i organizirati prosvjed u kojem će tražiti da se uz Mahmljina osude i  drugi odgovorni za progon i zločine nad Hrvatima u BiH. Njihov zimski san ništa ne ometa, tek poneko polaganje vijenaca ali i borba za istinu o stradanju žrtava kojim pale svijeće i polažu vijence. Ukoliko se kojim slučajem probude iz zimskog sna, nije zgoreg napomenuti da je povoljan trenutak da po uzoru na bošnjačke Udruge, i oni izvrše pritisak na bh. pravosuđe, ako ništa drugo da procesuira Selmu Cikotića za čije zločine postoji i materijalni dokazi i svjedoci. Selmini seksi migranti i u tjednu iza nas pravili su nerede, ali incidenti s migrantima u BiH više nisu novost, pitanje je samo tko će se naći na meti njihovih napada.  Ovog puta to je bila policija, a stradala su i policijska vozila.

Kiseljačanin na ponos

I na kraju, kako se bliži kraj po mnogima najdepresivnijeg mjeseca u godini, neke ljude i događaje svakako vrijedi spomenuti kako bi razbili siječanjsko crnilo.  Kiseljačanin Marko Laco bio je most između izraelskih investitora Abraham grupe i mostarskog Aluminija. Hercegovački gigant ponovno se budi iz pepela dok Laco najavljuje projekte u rodnom Kiseljaku te prenosi poruku kako strani investitori naše zemlju vide kao zemlju brojnih mogućnosti.  Koliko će biti iskorištene do nas je.  Ne samo u gospodarstvu već i drugim oblastima života.

Heroji u bijelom

Nakon neobjašnjivog pada broja zaraženih koronavirusom u BiH, dok čekamo da nam stigne cjepivo,  našlo se vremena i prostora za osvrt na protekle mjesece obilježene epidemijom. Ispostavilo se da u BiH ima sustava koji su bili na visini zadatka poput sustava zdravstva u središnjoj Bosni. Dvije bolnice, jedna za Plućne bolesti u Travniku, druga u Novoj Biloj, bile su na visini zadatka. Bez dana odmora u deset mjeseci zbrinuli su više od 800 pacijenata iniciranih Covidom 19. koji za tretman u ovim zdravstvenim ustanovama imaju samo riječi pohvale.  Sve se dakle može, imamo mi još i stručnih i sposobnih samo im treba prepoznati i dati im priliku da nam pokažu kako se najprije trebamo osloniti na sebe i svoje ljude, a tek onda tražiti pomoć drugih.

 

AP/artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17