ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Božinović

davor bozinovic

Ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske  i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović jučer je na konferenciji za novinare rekao da se ne razmišlja o popuštanju mjera uvedenih s ciljem suzbijanja koronavirusa.

Unatoč okupiranosti situacijom s potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji i okolici, epidemija koronavirusa nije stala, upozorava Božinović. Ipak, odluka o propusnicama i dalje ostaje ukinuta.

– U ovom trenutku naše brojke jesu nešto bolje, posebno se to odnosi na lagani pad broja hospitalizacija, međutim, analizirajući situaciju, vidimo naznake nečega što se naziva trećim valom epidemije. Velik broj zemalja ulazi u novi lockdown. Mi ćemo pažljivo pratiti trendove u RH i izvan nje i predlagati optimalne poteze kako bismo izbjegli i umanjili sličan razvoj epidemije u Hrvatskoj.

Nekoliko elemenata o kojima razmišljamo su iskustva u Europi s nekim popuštanjima u posljednje vrijeme, i u nizu zemalja s eskalacijom broja zaraženih. Tu je i pojava novog soja virusa. Nije isključeno da će biti otkriven i u Hrvatskoj. Moramo popratiti i moguće efekte potresa i blagdana. Za to je još uvijek prerano. Trebat će nam barem par tjedana, a vezano za potres i duže. U tom kontekstu mi nismo još donijeli odluke ali promišljanja o popuštanju trenutno u Stožeru nema, rekao je Božinović.

Novinari su ga upitali o mogućnosti ublažavanja mjera u pojedinim županijama primjerice, Istarskoj, kao i o tome hoće li se vratiti odluka o propusnicama, tj. zabrani kretanja među županijama.

– Nema razloga za predlaganje popuštanja mjera, posebno kad govorimo o najnovijim događajima oko potresa i povećanom kretanju ljudi. A što se tiče povrata propusnica, odnosno odluke o zabrani kretanja, mi smo zbog potresa tu odluku ukinuli. Ne postoji zabrana napuštanja županija u RH trenutno, a i kad smo donosili tu odluku rekli smo da je ona preventivna i vremenski oročena. A to oročenje se odnosilo i na 8. siječnja kad je odluka trebala isteći. Ne razmišljamo o tome da se ponovno uvede zabrana kretanja između županija, rekao je Božinović./HMS/

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17