ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Organizatori Vanjskotrgovinska komora BiH i Hrvatska gospodarska komora

IMG_2458 (Copy).JPG

 

Predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović i ministar gospodarstva i održivog razvoja u Vladi Republike Hrvatske dr. Tomislav Ćorić, nazočili su danas u Mostaru na Gospodarskom forumu „Ulazak RH u EU, odraz na razvoj gospodarstva – pozitivna iskustva primjenjiva u BiH“.

Gospodarski forum organizirali su Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i Hrvatska gospodarska komora. Uvodna obraćanja imali su predsjednik Vanjskotrgovinske komora Bosne i Hercegovine Vjekoslav Vuković i predsjednik Hrvatske gospodarske komora Luka Burilović.

Cilj skupa bio je upoznavanje s trenutnim stanjem gospodarstva u BiH, pronalazak rješenja za postojeće poteškoće, odnosno prepreke unaprjeđenju poslovanja i razvoju gospodarstva, vanjskotrgovinska razmjena BiH te pozitivne prakse u Hrvatskoj primjenjive na bh. gospodarstvu.

Predsjednik VTK BiH Vjekoslav Vuković izjavio je novinarima nakon skupa kako Bosna i Hercegovina bilježi blagi oporavak gospodarstva te podsjetio kako je izvozni potencijal Bosne i Hercegovine 72 posto orijentiran prema Europskoj uniji.

Predsjednik HGK Luka Burilović kazao je kako je Bosna i Hercegovina od zemalja izvan EU za Republiku Hrvatsku prvi i možda najvažniji vanjskotrgovinski partner.

Gospodarski forum je zbog pandemije koronavirusa i propisanih mjera okupio manji broj sudionika, pored gospodarstvenika, nazočili su bh. resornih ministari, priopćili su iz HDZ-a Bosne i Hercegovine.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17