ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
SA - ZENICA SJEVER 7 KM
iurtztuuitz.png
 
 
Dugoočekivana Zenička obilaznica, odnosno, dionica Koridora 5C Zenica sjever - Zenica jug nakon službenog završetka radova 25. studenog i formiranja cijena putarine danas je i službeno od 15 sati puštena u upotrebu, tako da će cijena korištenja autoputa od naplatne rampe Sarajevo sjever do naplatne rampe Zenica sjever sada iznositi od 7 do 28 KM, ovisno o kategoriji vozila, a cijene su dostupne i na službenoj stranici JP Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine.

Zenička obilaznica završava na naplatnim kućicama Zenica sjever, koje se nalaze u neposrednoj blizini magistralnog puta M-17 koji vozačima omogućava vožnju prema jugu (Zenica, Lašva, Kakanj..) te prema sjeveru (Nemila, Žepče, Maglaj, Doboj).

Dionica je sastavljena od 52 posto trase te 48 posto objekata kao što su tuneli i vijadukti, a komplikovana struktura terena koja je određena daleke 2009. godine uzrokovala je brojne probleme zbog čega je izgradnja ove dionice s objektima trajala ovoliko dugo, a vrijednost dionice iznosi oko 225 milijuna eura.
 
Klix.ba
0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17