ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
NEZADOVOLJAN IZBORNIM REZULTATOM

denis_zvizdic_sjednica_predstavnickog_doma.jpg

Poručuje da predsjednik KO i njegovi potpredsjednici, uključujući i gospođu Sebiju Izetbegović, moraju odstupiti s funkcija koje imaju u stranci.

Denis Zvizdić, potpredsjednik SDA i zamjenik predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta BiH, komentirao je za Dnevni avaz rezultate koje je ova stranka ostvarila na lokalnim izborima. Jasno je poručio da nije zadovoljan izbornim rezultatom SDA.

Iako je, kako kaže, ostvarena zapažena pobjeda u nekoliko općina i gradova, kao što su Konjic, Bužim, Visoko, Jajce, Banovići ili Brčko, ona je značajno zasjenjena značajnim padom povjerenja birača u Tuzlanskom i teškim izbornim porazom u Kantonu Sarajevo.

-Činjenica da će SDA na ovim izborima izgubiti više od 70 ili čak i 80 tisuća glasova, više od 50 ili 60 vijećnika, pet ili šest načelničkih pozicija u odnosu na 2016., čime će se broj načelnika s 40, koliko je SDA imala 2012., svesti na 25, za mene predstavlja tektonski poremećaj zbog kojeg se SDA mora, i to bez bilo kakvog odlaganja, zahvaliti onima koji su detektirani kao ključni krivci za loše ili polovične izborne rezultate, ali i odati priznanje onim OO i KO koji su ostvarili pobjedu - ističe Zvizdić.

Smatra da je svako odlaganje ili čekanje analiza, čiji je cilj prebaciti odgovornost na druge, kao što se to pokušava u Kantonu Sarajevo, samozavaravanje i providan pokušaj da ponižavajući poraz prekriju “snjegovi i šaš”.

Poručuje da predsjednik KO i njegovi potpredsjednici, uključujući i gospođu Sebiju Izetbegović, moraju odstupiti s funkcija koje imaju u stranci.

-Takav nivo neodgovornosti prema činjenici da je npr. SDA u KS ostvarila najlošiji izborni rezultat u povijesti svoga postojanja, kao i namjerno odugovlačenje u očekivanom podnošenju ostavki je, naravno, neprihvatljiv, i jedini ispravan i odgovoran potez bi bila neopoziva ostavka rukovodstva KO SDA u Sarajevu, uz ispriku članstvu i građanima na iznevjerenim očekivanjima i kreiranju vrlo loše atmosfere i odnosa prema SDA i njenim kandidatima - smatra Zvizdić.

Zaključuje da će svaka druga odluka voditi novim problemima i nezadovoljstvima, „jer smo ovih dana svjedoci da je veliki broj članova KO SDA u Sarajevu samoinicijativno dao ostavku na članstvo, svjesni činjenice da je pogrešna kampanja, vođena od nekompetentnog rukovodstva, dovela do ponižavajućeg poraza SDA, posebno u gradskim općinama“.

-Prema tome, principijelnost, odgovornost i hrabrost moraju biti glavni kriteriji u donošenju potrebnih odluka u cilju neophodnog ''refreširanja'' i povratka autoriteta SDA, prije svega zbog velikog broja časnih i vrijednih članova SDA, čiji je trud, nažalost, poništen zbog nekoliko neodgovornih pojedinaca unutar SDA - kaže Zvizdić.

Dnevnik.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17