× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
  • Mjesto ugodnog življenja

mladen_misuric_ramljak_mjesto_ugodnog_zivljenja.jpg

 

Kada razgovarate sa običnim ljudima koji nisu stanovnici općine Kiseljak njihov prvi dojam o Mladenu Mišuriću Ramljaku može se svesti na jednu rečenicu koju sam nedavno u neformalnim razgovorima poslušao. Naime razlika između sadašnjeg Načelnika Kiseljaka i velike većine ostalih je to što je jasno vidljivo kako je njemu prije svega prioritet razvijati svoju općinu i grad, a tek onda dolazi i sve ostalo što ide uz politiku. Naravno to već godinama prepoznaju u Kiseljaku pa je i njegov izbor u svim razgovorima jednostavno neupitan.

U zadnje vrijeme to sve više vide svi oni koji dođu u predivno uređeni Kiseljak koji je velikim koracima u svim segmentima otišao naprijed u odnosu na ostale općine. To u zadnje vrijeme naglašavaju i mnogobrojni visoki politički dužnosnici kao i mnogi neutralni promatrači, a zasluge prije svega pripadaju čovjeku čijoj velikoj pozitivnoj i neiscrpnoj energiji sam i osobno svjedočio u više navrata. Izjava koju je Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izrekao jučer kako je “Kiseljak sada središte, a ne grad pored Sarajeva” dovoljno govori kako je višegodišnje ulaganje u općinu i grad Kiseljak potpuno promijenilo percepciju iste.

Netko tko beskompromisno brani interese prije svega svoje općine, ali i tko vrlo često ima drugačije stavove u odnosu na mnoge isprazne stereotipe sigurno zaslužuje svaki respekt i od strane medija i običnih ljudi, ali i mnogobrojnih sudionika političkog života. Zapravo su vrlo rijetki oni koji rezultat njegovog rada i rada OO HDZ Kiseljak neće pozitivno vrednovati, a to ipak više govori o njima samima.

I upravo zbog svega onog što je kao Načelnik općine Kiseljak do sada uradio za ovaj predivni grad izbor slogana kampanje „ Mjesto ugodnog življenja“ je rekao bi logičan i utemeljen, jer Kiseljak zaista jeste mjesto u kojem je ugodno živjeti. Grad sa predivnim parkovima, kvalitetno urađenom gradskom zonom, mnogobrojnim spomenicima kulture, razvijenim gospodarskim životom i mnogim drugim stvarima o kojima je za portal centralna.ba  sa načelnikom Mladenom Mišurićem Ramljakom više reazgovarao Josip Križanović.

 

 

Za početak pitanje kako gledate iz današnje perspektive na Vaše dosadašnje mandate na poziciji Načelnika, kako bi Vi osobno ocijenili dosadašnje rezultate i postignuća? 

Sve ove protekle godine od kako sam u poziciji Načelnika općine Kiseljak , a prošla su četiri mandata,  intenzivno se radilo na svim područjima. Prvo što sam uradio to je pokretanje postupka i donošenje prostornog plana općine Kiseljak kao i nižih prostorno planskih dokumenata ,zatim je usvojena strategija razvoja općine Kiseljak kao i niz drugih strateških dokumenata , a sve je  temelj onoga što je to Kiseljak danas Mjesto ugodnog življenja. Naravno dosta je toga ostalo još za uraditi kako bi u potpunosti opravdali slogan izborne kampanje.

Naziv ovogodišnje kampanje OO HDZ Kiseljak je „ Mjesto ugodnog življenja“, što danas Kiseljak čini zapravo mjestom ugodnog življenja?

Kiseljak danas 16 godina poslije je u potpunosti promijenio izgled u svakom pogledu , prije svega se to odnosi na urbanu infrastrukturu , gradske ulice , parkove , šetnice  , trgove , zatim ulaganje u obrazovanje , kulturu , zdravstvo , socijalnu zaštitu, potom prepoznatljivost po novim stambenim blokovima , izgradnja sadržaja za sport. Intenzivni radovi na poboljšanju uvjeta života u svim naseljenim mjestima , a njih je 82 na području općine Kiseljak

 

Kada smo kod konkretnih pokazatelja, gospodarski pokazatelji kao temelj za sve ostale odrednice koje čine jedan grad ugodnim za živjeti ima kontinuirani rast na području općine Kiseljak. Možete nam približiti trenutnu gospodarsku situaciju općine Kiseljak?

Gospodarstvo je najvažniji segment života svake lokalne zajednica , gospodarstvo je pokretač razvoja , zbog toga se velika pažnja posvećuje gospodarskom razvoju. Tako smo prije 5 godina pokrenuli projekt izgradnje radne zone Dugo Polje u koju je općina zajedno sa Ministarstvom gospodarstava Županije kao i Ministarstvom obrta i poduzetništva vlade FBiH  uložila 2 milijuna maraka u kompletnu infrastrukturu u radnoj zoni. Bez gospodarstva i razvoja gospodarstva nema novih radnih mjesta , a kako bi smo privukli investitore moramo ponuditi i prostor kao i staviti na raspolaganje sve resurse općine uključujući i općinsku administraciju koja je na raspolaganju gospodarstvenicima.

 
Poduzetnička zona Dugo Polje

 

U svome programu navodite nekoliko velikih i bitnih projekata za općinu Kiseljak, a između ostalog to su obilaznica sa tunelom, moderni Dom zdravlja sa 4700 m2 te zonu sporta i rekreacije. Možete nam odgovoriti u kojoj fazi su ovi projekti, kada možemo očekivati završetak istih i kolika je njihova financijska vrijednost?

Kada se govori o velikim kapitalnim projektima koje ćemo realizirati u naredne četiri godine , a to su nova zgrada Doma zdravlja , nova gradska prometnica sa tunelom kao i izgradnja novih sportskih i rekreativnih sadržaja predviđenih regulacionim planom Kiseljak 3 . Ova tri kapitalna projekta ukupne vrijednosti  20 milijuna maraka realizirat ćemo u naredne četiri godine. Dom zdravlja planiramo završiti 2021. godine, a projekt je već u poodmakloj fazi.

Kada je u pitanju nova gradska ulica – obilaznica , u tijeku je postupak izvlaštenja odnosno potpisivanje sporazuma o isplati vlasnicima zemljišta koje je izvlašteno za potrebe gradnje , projektna dokumentacija je završena , investitor su JP Ceste Federacije BiH, a početak gradnje je u proljeće 2021.  Sportski sadržaji koje planiramo graditi u okviru regulacionog plana Kiseljak 3 je u fazi kada smo riješili zemljište, a u tijeku je izrada projektne dokumentacije i radove započinjemo početkom 2021. godine.

 

Neizbježno pitanje je pitanje koronavirusa. Primjetno je kako ste jako puno komunicirali u počecima pandemije, no sada nas zanima kakva je trenutna situacija kada je u pitanju koronavirus i koji su sve problemi s kojima se susrećete u ovoj svjetskoj zdravstvenoj, ali i ekonomskoj krizi bez premca?

Kada je u pitanju pandemija Covid 19 još uvijek je stanje dobro broj zaraženih nije alarmantan kao i broj onih koji se nalaze u izolaciji, svakodnevno radimo dezinfekciju svih javnih prostora i površina i stalno praćenje stanja vezano za Covid 19.

 

 

Dom zdravlja Kiseljak

Nova prometnica u Kiseljaku

 

 Ono što znamo kako je u proteklih nekoliko godina na sceni bio globalni trend iseljavanja koji sigurno nije zaobišao ni Kiseljak, ali je primjetan i određeni broj onih koji su se doselili iz susjednih općina kako gledate na ove trendove i možete li iz te pozicije pokušati bar lokalno utjecati na iste?

Trend iseljavanja odnosno odlaska u zemlje EU radi posla nije zaobišao ni općinu Kiseljak. Što može općina učiniti kada je u pitanju zaustavljanje iseljavanja odnosno odlazaka posebno mladih , pokušat ću objasnit na primjeru Općine Kiseljak. U zadnje tri godine pet djelatnika, tri državna službenika i dva namještenika, su napustila Općinu i otišli na rad u Njemačku. Hoću reći unatoč svim naporima koje ulažemo da smanjimo broj odlazaka ulažući u sve segmente života i stvarajući ambijent za ulaganja i otvaranje novih radnih mjesta ipak se napuštaju čak i dobro plaćena i uvjetno rečeno sigurna radna mjesta i odlazi vani.  Usudim se reći da u svemu ovome lošem vezano za napuštanje ovih prostora ima i dobrih stvari , posebno me raduje da mladi koji su napustili ove prostore kupuju nekretnine kuće i stanove i pripremaju se za povratak ima i onih koji su otišli kako bi radom vani u zemljama EU poboljšali i primanja kada odu u mirovinu tako da ovo budi nadu da sve nije tako loše kao što se na prvi mah čini.

Obrazovanje je sigurno jedna nezaobilazna tema kada je u pitanju općina Kiseljak. Kakva je situacija na području općine po pitanju obrazovanja i što je općina učinila na poboljšanju iste?

U zadnjih šesnaest godina jako puno smo uložili u obrazovanje i podršku školama prije svega se to odnosi na poboljšanje uvjeta rada u školama kao i podrška učenicima kroz osiguranje stipendija studentima ,nagrađivanje svi aspekata obrazovanja kroz školska natjecanja i odlične rezultate u učenju, tako će biti i ubuduće.

 


Predsjednik HZD-a Dragan Čović u posjeti

 

 U zadnje vrijeme dosta se piše o tome kako je općina Kiseljak uspjela ograničiti rad nedjeljom, možete nam pojasniti na koji način ste ovo uspjeli i kakva je reakcija lokalne javnosti na ova potez?

Kada je u pitanju odluka o radnom vremenu kojom je regulirano radno vrijeme svih djelatnosti na području općine Kiseljak , sama odluka je pripremana više od dvije godine na značenju je dobila u vrijeme korone a proceduru njenog donošenja inicirali su sami gospodarstvenici posebno trgovci. Nacrt odluke je prošao javnu raspravu i potom sama Odluka usvojena na zadovoljstvo prije svega uposlenih u trgovinama kao i velike većine vlasnika trgovina , a bilo je i onih koji su se protivili donošenju ovakve odluke ali se nadam da će ih vrijeme koje je pred nama razuvjeriti. Cilj nije bio samo ograničiti rad određenim djelatnostima već ujedno zaštiti i lokalno gospodarstvo pozivajući sve stanovnike općine Kiseljak da podrže naše gospodarstvo i prilagode kupovne navike.

I vas i općinu Kiseljak u mnogobrojnim istupima ističu kao lokomotivu razvoja Središnje Bosne koji su razlozi zašto je to tako danas?

Sve što se radi i što će se raditi ide u smjeru razvoja općine Kiseljak, a već sam rekao da je gospodarstvo motor razvoja i tu ulažemo jako puno napora osiguravajući povoljan ambijent za ulaganje i otvaranje novih radnih mjesta.

Naravno treba se dotaknuti i kulture, sporta i nevladinog sektora na području općine Kiseljak, kako ocjenjujete ovaj segment života u Kiseljaku?

Kultura i sport su ne zaobilazan dio života svake zajednice, a mi ulažemo u sport sukladno financijskim mogućnostima, pa smo tako pomagali kroz proračun sve sportske klubove, osiguravali sredstva ne samo za rad klubova – natjecanja već ulagali i u infrastrukturu. Po time mislimo na: “Kiseljak stadion” istočne tribine i nove klupske prostorije , “Brnjaci stadion” – tribine i teren, “Bilalovac- stadion i klupske prostorije. Svi dvoranski sportovi odnosno klubovi imaju pristup gradskoj dvorani bez naknade jer troškove održavanja financira općina iz proračuna. Pomaže se rad KUD-ova kroz podršku izgradnje i održavanja prostora za rad kao i financiranje kulturnih manifestacija, također financiramo i ostale udruge  tzv NVO odnosno njihove projekte.

 

 

Načelniče kao predsjednika OO HDZ-a Kiseljak kako ste zadovoljni urađenom političkom kampanjom u proteklih skoro mjesec dana?

Kada je u pitanju kampanja za ove lokalne izbore , ona se odvija u nešto drugačijem formatu prilagođena uvjetima pandemije što po meni i nije tako loše jer smo se okrenuli neposrednom kontaktu prema biračima, i držim da je dobar vid predstavljanja i kandidata a i programa sa kojim izlazimo pred birače. Svi naši članovi ulažu ogroman trud i rad u samoj kampanji, puno toga dobrog i pohvalnog smo primijenili kada su u pitanju moderni koncepti političkog marketinga i uz pomoć društvenih mreža i medija pokušali smo i mislim uspjeli jasno i transparentno komunicirati koji su naši planovi u budućnosti kako bi Kiseljak ostao “Mjesto ugodnog življenja” 

Za kraj molim Vas da iskoristite zadnje sate kampanje i pošaljete poruku i biračima i stanovnicima općine Kiseljak

Poštovane kiseljačanke i kiseljačani sve ove protekle godine smo predano radili na ispunjenju svih danih predizbornih obećanja , a sve u cilju da Kiseljak bude prepoznatljiv kao mjesto – općina u kojoj se ostaje živjeti i raditi i u koju se rado dolazi i vraća ,te općina na koju će biti ponosni svi njeni stanovnici. U naredne četiri godine predano ćemo raditi da sve ono što smo predstavili u programu rada i realiziramo kako bi općina Kiseljak bila u istinu mjesto ugodnog življenja.

 

 

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
  • Mjesto ugodnog življenja

mladen_misuric_ramljak_mjesto_ugodnog_zivljenja.jpg

 

Kada razgovarate sa običnim ljudima koji nisu stanovnici općine Kiseljak njihov prvi dojam o Mladenu Mišuriću Ramljaku može se svesti na jednu rečenicu koju sam nedavno u neformalnim razgovorima poslušao. Naime razlika između sadašnjeg Načelnika Kiseljaka i velike većine ostalih je to što je jasno vidljivo kako je njemu prije svega prioritet razvijati svoju općinu i grad, a tek onda dolazi i sve ostalo što ide uz politiku. Naravno to već godinama prepoznaju u Kiseljaku pa je i njegov izbor u svim razgovorima jednostavno neupitan.

U zadnje vrijeme to sve više vide svi oni koji dođu u predivno uređeni Kiseljak koji je velikim koracima u svim segmentima otišao naprijed u odnosu na ostale općine. To u zadnje vrijeme naglašavaju i mnogobrojni visoki politički dužnosnici kao i mnogi neutralni promatrači, a zasluge prije svega pripadaju čovjeku čijoj velikoj pozitivnoj i neiscrpnoj energiji sam i osobno svjedočio u više navrata. Izjava koju je Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izrekao jučer kako je “Kiseljak sada središte, a ne grad pored Sarajeva” dovoljno govori kako je višegodišnje ulaganje u općinu i grad Kiseljak potpuno promijenilo percepciju iste.

Netko tko beskompromisno brani interese prije svega svoje općine, ali i tko vrlo često ima drugačije stavove u odnosu na mnoge isprazne stereotipe sigurno zaslužuje svaki respekt i od strane medija i običnih ljudi, ali i mnogobrojnih sudionika političkog života. Zapravo su vrlo rijetki oni koji rezultat njegovog rada i rada OO HDZ Kiseljak neće pozitivno vrednovati, a to ipak više govori o njima samima.

I upravo zbog svega onog što je kao Načelnik općine Kiseljak do sada uradio za ovaj predivni grad izbor slogana kampanje „ Mjesto ugodnog življenja“ je rekao bi logičan i utemeljen, jer Kiseljak zaista jeste mjesto u kojem je ugodno živjeti. Grad sa predivnim parkovima, kvalitetno urađenom gradskom zonom, mnogobrojnim spomenicima kulture, razvijenim gospodarskim životom i mnogim drugim stvarima o kojima je za portal centralna.ba  sa načelnikom Mladenom Mišurićem Ramljakom više reazgovarao Josip Križanović.

 

 

Za početak pitanje kako gledate iz današnje perspektive na Vaše dosadašnje mandate na poziciji Načelnika, kako bi Vi osobno ocijenili dosadašnje rezultate i postignuća? 

Sve ove protekle godine od kako sam u poziciji Načelnika općine Kiseljak , a prošla su četiri mandata,  intenzivno se radilo na svim područjima. Prvo što sam uradio to je pokretanje postupka i donošenje prostornog plana općine Kiseljak kao i nižih prostorno planskih dokumenata ,zatim je usvojena strategija razvoja općine Kiseljak kao i niz drugih strateških dokumenata , a sve je  temelj onoga što je to Kiseljak danas Mjesto ugodnog življenja. Naravno dosta je toga ostalo još za uraditi kako bi u potpunosti opravdali slogan izborne kampanje.

Naziv ovogodišnje kampanje OO HDZ Kiseljak je „ Mjesto ugodnog življenja“, što danas Kiseljak čini zapravo mjestom ugodnog življenja?

Kiseljak danas 16 godina poslije je u potpunosti promijenio izgled u svakom pogledu , prije svega se to odnosi na urbanu infrastrukturu , gradske ulice , parkove , šetnice  , trgove , zatim ulaganje u obrazovanje , kulturu , zdravstvo , socijalnu zaštitu, potom prepoznatljivost po novim stambenim blokovima , izgradnja sadržaja za sport. Intenzivni radovi na poboljšanju uvjeta života u svim naseljenim mjestima , a njih je 82 na području općine Kiseljak

 

Kada smo kod konkretnih pokazatelja, gospodarski pokazatelji kao temelj za sve ostale odrednice koje čine jedan grad ugodnim za živjeti ima kontinuirani rast na području općine Kiseljak. Možete nam približiti trenutnu gospodarsku situaciju općine Kiseljak?

Gospodarstvo je najvažniji segment života svake lokalne zajednica , gospodarstvo je pokretač razvoja , zbog toga se velika pažnja posvećuje gospodarskom razvoju. Tako smo prije 5 godina pokrenuli projekt izgradnje radne zone Dugo Polje u koju je općina zajedno sa Ministarstvom gospodarstava Županije kao i Ministarstvom obrta i poduzetništva vlade FBiH  uložila 2 milijuna maraka u kompletnu infrastrukturu u radnoj zoni. Bez gospodarstva i razvoja gospodarstva nema novih radnih mjesta , a kako bi smo privukli investitore moramo ponuditi i prostor kao i staviti na raspolaganje sve resurse općine uključujući i općinsku administraciju koja je na raspolaganju gospodarstvenicima.

 
Poduzetnička zona Dugo Polje

 

U svome programu navodite nekoliko velikih i bitnih projekata za općinu Kiseljak, a između ostalog to su obilaznica sa tunelom, moderni Dom zdravlja sa 4700 m2 te zonu sporta i rekreacije. Možete nam odgovoriti u kojoj fazi su ovi projekti, kada možemo očekivati završetak istih i kolika je njihova financijska vrijednost?

Kada se govori o velikim kapitalnim projektima koje ćemo realizirati u naredne četiri godine , a to su nova zgrada Doma zdravlja , nova gradska prometnica sa tunelom kao i izgradnja novih sportskih i rekreativnih sadržaja predviđenih regulacionim planom Kiseljak 3 . Ova tri kapitalna projekta ukupne vrijednosti  20 milijuna maraka realizirat ćemo u naredne četiri godine. Dom zdravlja planiramo završiti 2021. godine, a projekt je već u poodmakloj fazi.

Kada je u pitanju nova gradska ulica – obilaznica , u tijeku je postupak izvlaštenja odnosno potpisivanje sporazuma o isplati vlasnicima zemljišta koje je izvlašteno za potrebe gradnje , projektna dokumentacija je završena , investitor su JP Ceste Federacije BiH, a početak gradnje je u proljeće 2021.  Sportski sadržaji koje planiramo graditi u okviru regulacionog plana Kiseljak 3 je u fazi kada smo riješili zemljište, a u tijeku je izrada projektne dokumentacije i radove započinjemo početkom 2021. godine.

 

Neizbježno pitanje je pitanje koronavirusa. Primjetno je kako ste jako puno komunicirali u počecima pandemije, no sada nas zanima kakva je trenutna situacija kada je u pitanju koronavirus i koji su sve problemi s kojima se susrećete u ovoj svjetskoj zdravstvenoj, ali i ekonomskoj krizi bez premca?

Kada je u pitanju pandemija Covid 19 još uvijek je stanje dobro broj zaraženih nije alarmantan kao i broj onih koji se nalaze u izolaciji, svakodnevno radimo dezinfekciju svih javnih prostora i površina i stalno praćenje stanja vezano za Covid 19.

 

 

Dom zdravlja Kiseljak

Nova prometnica u Kiseljaku

 

 Ono što znamo kako je u proteklih nekoliko godina na sceni bio globalni trend iseljavanja koji sigurno nije zaobišao ni Kiseljak, ali je primjetan i određeni broj onih koji su se doselili iz susjednih općina kako gledate na ove trendove i možete li iz te pozicije pokušati bar lokalno utjecati na iste?

Trend iseljavanja odnosno odlaska u zemlje EU radi posla nije zaobišao ni općinu Kiseljak. Što može općina učiniti kada je u pitanju zaustavljanje iseljavanja odnosno odlazaka posebno mladih , pokušat ću objasnit na primjeru Općine Kiseljak. U zadnje tri godine pet djelatnika, tri državna službenika i dva namještenika, su napustila Općinu i otišli na rad u Njemačku. Hoću reći unatoč svim naporima koje ulažemo da smanjimo broj odlazaka ulažući u sve segmente života i stvarajući ambijent za ulaganja i otvaranje novih radnih mjesta ipak se napuštaju čak i dobro plaćena i uvjetno rečeno sigurna radna mjesta i odlazi vani.  Usudim se reći da u svemu ovome lošem vezano za napuštanje ovih prostora ima i dobrih stvari , posebno me raduje da mladi koji su napustili ove prostore kupuju nekretnine kuće i stanove i pripremaju se za povratak ima i onih koji su otišli kako bi radom vani u zemljama EU poboljšali i primanja kada odu u mirovinu tako da ovo budi nadu da sve nije tako loše kao što se na prvi mah čini.

Obrazovanje je sigurno jedna nezaobilazna tema kada je u pitanju općina Kiseljak. Kakva je situacija na području općine po pitanju obrazovanja i što je općina učinila na poboljšanju iste?

U zadnjih šesnaest godina jako puno smo uložili u obrazovanje i podršku školama prije svega se to odnosi na poboljšanje uvjeta rada u školama kao i podrška učenicima kroz osiguranje stipendija studentima ,nagrađivanje svi aspekata obrazovanja kroz školska natjecanja i odlične rezultate u učenju, tako će biti i ubuduće.

 


Predsjednik HZD-a Dragan Čović u posjeti

 

 U zadnje vrijeme dosta se piše o tome kako je općina Kiseljak uspjela ograničiti rad nedjeljom, možete nam pojasniti na koji način ste ovo uspjeli i kakva je reakcija lokalne javnosti na ova potez?

Kada je u pitanju odluka o radnom vremenu kojom je regulirano radno vrijeme svih djelatnosti na području općine Kiseljak , sama odluka je pripremana više od dvije godine na značenju je dobila u vrijeme korone a proceduru njenog donošenja inicirali su sami gospodarstvenici posebno trgovci. Nacrt odluke je prošao javnu raspravu i potom sama Odluka usvojena na zadovoljstvo prije svega uposlenih u trgovinama kao i velike većine vlasnika trgovina , a bilo je i onih koji su se protivili donošenju ovakve odluke ali se nadam da će ih vrijeme koje je pred nama razuvjeriti. Cilj nije bio samo ograničiti rad određenim djelatnostima već ujedno zaštiti i lokalno gospodarstvo pozivajući sve stanovnike općine Kiseljak da podrže naše gospodarstvo i prilagode kupovne navike.

I vas i općinu Kiseljak u mnogobrojnim istupima ističu kao lokomotivu razvoja Središnje Bosne koji su razlozi zašto je to tako danas?

Sve što se radi i što će se raditi ide u smjeru razvoja općine Kiseljak, a već sam rekao da je gospodarstvo motor razvoja i tu ulažemo jako puno napora osiguravajući povoljan ambijent za ulaganje i otvaranje novih radnih mjesta.

Naravno treba se dotaknuti i kulture, sporta i nevladinog sektora na području općine Kiseljak, kako ocjenjujete ovaj segment života u Kiseljaku?

Kultura i sport su ne zaobilazan dio života svake zajednice, a mi ulažemo u sport sukladno financijskim mogućnostima, pa smo tako pomagali kroz proračun sve sportske klubove, osiguravali sredstva ne samo za rad klubova – natjecanja već ulagali i u infrastrukturu. Po time mislimo na: “Kiseljak stadion” istočne tribine i nove klupske prostorije , “Brnjaci stadion” – tribine i teren, “Bilalovac- stadion i klupske prostorije. Svi dvoranski sportovi odnosno klubovi imaju pristup gradskoj dvorani bez naknade jer troškove održavanja financira općina iz proračuna. Pomaže se rad KUD-ova kroz podršku izgradnje i održavanja prostora za rad kao i financiranje kulturnih manifestacija, također financiramo i ostale udruge  tzv NVO odnosno njihove projekte.

 

 

Načelniče kao predsjednika OO HDZ-a Kiseljak kako ste zadovoljni urađenom političkom kampanjom u proteklih skoro mjesec dana?

Kada je u pitanju kampanja za ove lokalne izbore , ona se odvija u nešto drugačijem formatu prilagođena uvjetima pandemije što po meni i nije tako loše jer smo se okrenuli neposrednom kontaktu prema biračima, i držim da je dobar vid predstavljanja i kandidata a i programa sa kojim izlazimo pred birače. Svi naši članovi ulažu ogroman trud i rad u samoj kampanji, puno toga dobrog i pohvalnog smo primijenili kada su u pitanju moderni koncepti političkog marketinga i uz pomoć društvenih mreža i medija pokušali smo i mislim uspjeli jasno i transparentno komunicirati koji su naši planovi u budućnosti kako bi Kiseljak ostao “Mjesto ugodnog življenja” 

Za kraj molim Vas da iskoristite zadnje sate kampanje i pošaljete poruku i biračima i stanovnicima općine Kiseljak

Poštovane kiseljačanke i kiseljačani sve ove protekle godine smo predano radili na ispunjenju svih danih predizbornih obećanja , a sve u cilju da Kiseljak bude prepoznatljiv kao mjesto – općina u kojoj se ostaje živjeti i raditi i u koju se rado dolazi i vraća ,te općina na koju će biti ponosni svi njeni stanovnici. U naredne četiri godine predano ćemo raditi da sve ono što smo predstavili u programu rada i realiziramo kako bi općina Kiseljak bila u istinu mjesto ugodnog življenja.

 

 

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.