ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Potvrđeno

fucz_respirator.jpg

 

Od dva respiratora, koliko je iz kontingenta od 100 aparata koje su kupili firma „Srebrena malina, Federalna uprava civilne zaštite i Vlada FBiH, dopremljeno u Kantonalnu bolnicu Goražde, niti jedan neće moći biti stavljen u funkciju. 

Jedan je odmah vraćen na servis jer je bio neispravan i bit će zamijenjen drugim. Predstavnici sarajevskog laboratorija VERLAB, koji u ime Instituta za mjeriteljstvo vrši verifikaciju medicinskih uređaja, u večernjim satima okončali su verifikaciju drugog uređaja, te konstatirali odstupanja mimo zakonski dozvoljenih granica. To znači da se ni drugi respirator koji je dopremljen u Goražde ne smije koristiti dok se ne servisira u ovlaštenom laboratoriju i ponovo prođe zakonom predviđenu verifikaciju.  

Kupovina 100 respiratora, za koje je izdvojeno 10.5 miliona maraka a koji su od aprila stajali u magacinu, predmet je istrage Tužilaštva BiH. Istragom su, osim vlasnika „Srebrene maline“ Fikreta Hodžića, obuhvaćeni i direktor FUCZ Fahrudin Solak, direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva Aleksandar Zolak i premijer Vlade FBiH Fadil Novalić, piše Dnevni avaz.

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17