ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Drugi bošnjački član Predsjedništva

komsic_26.jpg

 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić povodom danas odgođenog posjeta ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova Bosni i Hercegovini koji je kako je izjavio je da mu nije poznato s kojim porukama dolazi, ali da od Lavrova očekuje da poštuje "sve ono što je izbor Bosne i Hercegovine".

- Naš izbor je bio da idemo ka NATO-u i očekujemo da to Rusija poštuje bez obzira na to kakav oni stav imaju o NATO-u. Očekujemo od Rusija da poštuje realnu sliku stanja u BiH, tj. da je BiH onako kako je strukturirana po Deytonskom ustavu, da je to činjenica koja se mora poštovati jer jedino tako država može funkcionirati - rekao je Komšić za RTV Tuzlanskog kantona, prenosi Fena.

No, ističe da "ono što se vidi po protokolu posjete budi neku vrstu sumnje i zebnje", s obzirom na planirani sastanak ministra vanjskih poslova Rusije posebno sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

- Lavrov će doći u Predsjedništvo BiH pa će onda imati poseban sastanak sa Miloradom Dodikom, pa poseban sastanak sa Draganom Čovićem i Borjanom Krišto. To je nešto što nismo imali prilike gledati prije kada je riječ o vanjskoj politici Rusije – konstatirao je Komšić. 

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17