ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
SUSRET S POSLODAVCIMA

vlada poslodavci sastanak

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić izjavio je danas u Sarajevu da će Vlada FBiH u narednih nekoliko dana usvojiti uredbu koja će predstavljati drugi korak u borbi protiv ekonomskih posljedica pandemije.

Nakon sastanka s izaslanstvom Udruge poslodavaca FBiH, Novalić je rekao da će 40 posto financijskih sredstava iz te uredbe biti namijenjeno za radnike, a ostalih 60 posto za troškove poslovanja, prenosi Fena.

Novalić je pojasnio da je pomoć namijenjena za četiri sektora gospodarstva: turizam, poljoprivredu, izvoz i transport, te za zdravstveni sektor.

- Mjere koje ćemo ugraditi u proračun FBiH za 2021. neće predviđati pomoć za radnike već samo za troškove poslovanja, odnosno subvencije za poslovanje - istakao je Novalić.

Dodao je da je prethodno "Korona zakon" doprinio djelomičnom poboljšanju situacije po pitanju zaposlenosti, jer je do 5. svibnja oko 27.000 radnika otpušteno, te da je zaustavio pad BDP-a.

Član Upravnog odbora Udruge poslodavaca FBiH i direktor Centrotrans Eurolinesa Safudin Čengić naveo je da je ta odluka Vlade vrlo važna za sve poslovne subjekte koji su imali najveći pad prihoda, a koja predviđa pomoć od 100 milijuna KM.

- Očekujemo da ta uredba bude realizirana što prije, a najkasnije do 10. studenog, te da primjer Vlade FBiH slijede i kantoni - kazao je Čengić.

Direktor kompanije Europa Group Rasim Bajrović naglasio je da će ta pomoć hotelijerima pomoći da zadrže radnike i sačuvaju likvidnost koja je dovedena u pitanje.

Dnevnik.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17