ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Nakon sukoba suvlasnika kafića „Feena Raya“ i hrvatskih stradalnika

strujic izjave rostovo

Iz Udruge obitelji poginulih i nestalih branitelja Bugojna poručuju: Napad na Zelića, napad je na sve nas!

       Pokušaji Jure Vukadina, suvlasnika kafića „Feena Raya“ otvorenog u sklopu zgrade Hrvatskog doma u Bugojnu i njegove majke Dubravke Vukadin, predsjednice bugojanske podružnice HKD „Napredak“  da incident  s članovima Udruga proizašlih iz Domovinskog rata Bugojna kojeg je izazvao Jure Vukadin pokušajem zabrane lijepljenja plakata o godišnjicama zločina i progona Hrvata iz Bugojna na prostorije HVIDR-e u Bugojnu, okarakteriziraju kao sukob između dvije osobe ili sukob HKD „Napredak“ i Udruga,  osuđeni su na propast.

Nakon što su iz središnjice HKD „Napredak“  Koordinaciji koju čine pet Udruga proizašlih iz Domovinskog rata Bugojna poručili kako odbacuju postojanje bilo kakvog sukoba Društva s hrvatskim Udrugama, iz samih Udruga stižu demantiji pokušaja da se incident svede na razinu sukoba Jure Vukadina, suvlasnika kafića i Miroslava Zelića, predsjednika bugojanske HVIDR-e od kojega je Vukadin zatražio da skloni plakat o godišnjici zločina nad Hrvatima te da više „ne lijepi hrvatske plakate jer smetaju njegovim gostima muslimanima“. Nakon sastanka Koordinacije udruga jasno je poručeno  da je na sceni gaženje svih hrvatskih žrtava. „To se što se dogodilo Zeliću dogodilo se meni, mome djetetu, svim članovima obitelji poginulih i nestalih Hrvata Bugojna, svim našim stradalnicima.Perfidan je to pokušaj gaženja svih hrvatskih žrtava od strane osoba koje te iste žrtve nikad nisu zanimale. Gdje su Jure Vukadin, njegova majka Dubravka i svi oni „veliki Hrvati“ koji ih podržavaju bili dok smo mi obitelji poginulih i nestalih nedavno, po vrućini, dane provodili na Rostovu čekajući da se nakon 27 godina otkrije barem dio istine o naših 19 nestalih Hrvata, odvedenih iz bugojanskih logora. Niti jednu jedinu riječ potpore, a kamoli da dođu na Rostovo i s nama provedu barem sat dok smo po nesnosnim vrućinama čekali hoće li zemlja otkriti gdje su tijela naših nestalih? Oni su za to vrijeme ispijali kavu u debeloj hladovini Fine Raje“, kaže ogorčena postupcima Jure Vukadina i svih koji su uz njega Dijana Strujić, predsjednica Udruge obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Bugojna i supruga nestalog Mihovila Strujića.

I dok je Jure Vukadin pokušavao gaženje hrvatskih žrtava prebaciti na razinu sukoba sa Zelićem te sukoba HKD „Napredak“ s Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, do sukoba je došla unutar same bugojanske podružnice „Napretka“ na čijem je čelu njegova majka Dubravka Vukadin. Ogleda se  u činjenici da su tri člana Uspravnog vijeća nakon incidenta zbog hrvatskih plakata podnijela ostavke. A u međuvremenu,  redoviti gost skoro praznog kafića „Feena Raya“ postao je Zukan Helez koji je Vukadinu dao punu podršku.

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17