ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Svjetska zdravstvena organizacija

who logo

 Rast broja zaraženih koronavirusom usporen je širom svijeta, izuzev u regijama jugoistočne Azije i istočnog Mediterana, priopćila je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

U svom posljednjem epidemiološkom izvještaju objavljenom u ponedjeljak navečer, UN-ova agencija saopćila je da su Sjeverna i Južna Amerika najteže pogođene regije i na njih otpada polovina novozaraženih te 62 posto od  39.240 preminulih širom svijeta u prošloj sedmici.

Javljeno je da je više od 23,65 milijuna ljudi širom svijeta zaraženo koronavirusom, a da  je  811.895​ osoba  preminulo, sudeći po Reutersovoj statistici u utorak.

- Više od 1,7 milijuna novih slučajeva COVID-19 i 39.000 umrlih prijavljeno je WHO u sedmici koja je završena 23. koloovza, što je pad od četiri posto u odnosu na broj preminulih u prethodnom tjednu- priopćio je WHO.

Jugoistočna Azija, druga najteže pogođena regija, javila je o povećanju od 28 posto novozaraženih i od 15 posto broja  preminulih, priopćila je agencija. Virus se rapidno širi u Nepalu.

U regiji istočnog Mediterana, broj prijavljenih slučajeva porastao je za četiri posto, ali je broj prijavljenih smrtnih slučajeva konstatno opadao tokom proteklih šest sedmica, saopćio je WHO. Liban, Tunis i Jordan izvjestili su o najvišem povećanju broja zaraženih u poređenju s prethodnom sedmicom.

Broj zaraženih  prijavljen širom Afrike opao je za osam posto, dok je broj preminulih opao za 11 posto u prošloj sedmici, prvenstveno zbog opadanja broja zaraženih u Alžiru, Keniji, Gani, Senegalu i Južnoj Africi, saopćio je WHO.

- U evropskoj regiji, broj zaraženih u konstantnom je porastu u protekle tri sedmice. Prijavljeno je, ipak, samo neznatno povećanje od jedan posto u posljednjoj sedmici, a broj preminulih nastavlja da opada širom regije - dodaje agencija.

U regiji zapadnog Pacifika, broj novozaraženih opao je za pet posto zahvaljujući slabijem širenju viruisa u Japanu, Australiji, Singapuru, Kini i Vijetnamu. Južna Koreja javila je o rastu broja novih slučajeva od 180 posto, "uglavnom zahvaljujući povećanju broja zaraženih povezanom s vjerskim skupovima", priopćio je WHO.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17