ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Gospodarska komora

ConnAgrIS poljop digit

Gospodarska komora FBiH (PKFBiH) sa svojim partnerom TQM Group pokrenula je inicijativu s ciljem primjene ConnAgrIS platforme kao sistemskog rješenja digitalne transformacije u domenu poljoprivrede i prerade poljoprivrednih proizvoda kroz Zadružni savez FBiH.

Kako navodi predsjednik Komore Mirsad Jašarspahić, primjena savremenih poslovnih rješenja i digitalna transfomacija poslovanja predstavljaju nezaobilazan pravac razvoja privrede, a ovu incijativu prepoznale su i druge slične institucije u regionu.

Partner Komore FBiH u ovom procesu TQM Group potpisao je ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji i sa Zadružnim savezom Srbije. Slične institucije u BiH i regionu su također iskazale interes za ovo rješenje za digitalnu transformaciju u poljoprivrednoj proizvodnji, preradi i plasmanu proizvoda.

Radi se o rješenju koje podržava sve aspekte sljedivosti, kao jednom od najvažnijih zahtjeva standarda u proizvodnji hrane.

Privredna komora FBiH, kako je kazao Jašarspahić, i u drugim oblastima analizira mogućnosti digitalne transformacije i traži odgovarajuća rješenja, priopćeno je iz  Gospodarske komore.

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17