ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Potpisivanje prvih ugovora

elektroliza_aluminij_mostar10.jpg


Ugovor koji je potpisao Aluminij Industries, u vlasništvu izraelskog MT Abraham Groupa, s Aluminijem iz Mostara konačno je stupio na snagu, a prve ugovore o radu već je dobilo nekoliko radnika angažiranih na visokom naponu te vatrogasci.

Počinje dakle prvi val potpisivanja ugovora s radnicima koji su do gašenja pogona radili u ovom nekadašnjem gigantu. Prema saznanju Bljeska, radi se o prvih 16 radnika, dok bi do konca ovog mjeseca na posao moglo još njih 20-25. Ugovor o najmu aktiviran je 5. kolovoza, nakon što su ispunjeni drugi uvjeti. Novoprimjljeni radnici bi trebali početi raditi na pripremama pokretanja pogona Ljevaonica, koja je prva na popisu planova koje su ranije predstavili iz izralesko-kineske grupacije.

Ovi planiovi realiziraju se uprkos globalnim problemima sa koronavirusom. Upućeni insajderi navode kako je stanje Ljevaonice prilično loše, nije obavljen remont postrojenja, a nije sanirano ni krovište, koje je prilično nagriženo. Plan da 1. studenoga iziđe prva tona legiranog aluminija iz Ljevaonice vrlo je ambiciozan, ali nije neostvariv. 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17