ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Afera "Respiratori"

hodzic-novalic-solak.jpg


Sud Bosne i Hercegovine ukinuo je mjere zabrane koje su bile određene premijeru FBiH Fadilu Novaliću, suspendiranom direktoru Federalne uprave civilne zaštite Fahrudinu Solaku i vlasniku Srebrene maline Fikretu Hodžiću.

Ovo je potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba. Novalić, Solak i Hodžić osumnjičeni su u premetu "Respirator". Istraga je otvorena zbog nabavke 100 respiratora iz Kine za 10,5 milijuna KM, preko poljoprivrednog dobra Srebrena malina. Tijekom istrage je, između ostalog, vještačeno da ovi respiratori nisu upotrebljivi u jedinicama intenzivne skrbi, a nabavljeni su upravo zbog pandemije novog soja koronavirusa.

Nakon uhićenja Novalića, Solaka i Hodžića, Tužiteljstvo BiH je zatražilo pritvor, a Sud BiH je donio rješenje kojim odbija prijedlog Tužiteljstva BiH za određivanje jednomjesečnog pritvora, ali uz mjere zabrane, i to sastajanjem sa svjedocima, a brani im se i da se međusobno sastaju i komuniciraju.

Kako je tada rečeno, mjera zabrane će trajati dok za njom postoji potreba. Svaka dva mjeseca će se kontrolirati njena opravdanost. Osim njih, osumnjičen je i Aleksandar Zolak, direktor Agencije za lijekove BiH, piše vecernji.ba.


0
0
0
s2sdefault
  • ecos 5
  • mix pelet

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17