ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Milanović o odlikovanju postrojbi HVO-a

milanovic profil rh

Ne gledam na to što Bakir Izetbegović odlazi na grob Rasimu Deliću, koji je osuđen za ratni zločin, kao problem, kazao novinarima.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas je komentirao oštre reakcije bošnjačke politike i javnosti na njegovu odluku da odlikuje Zlatana Miju Jelića, optuženog za ratni zločin u Bosni i Hercegovini.

- Ne gledam na to što Bakir Izetbegović odlazi na grob Rasimu Deliću, koji je osuđen za ratni zločin, kao problem. Nije svatko tko je dobio kaznu u Haagu ratni zločinac. Nije isto Delić i Mladić i Karadžić. Ja ne odajem, kao što ste sami rekli, odlikovanje ni jednom pojedincu nego svima njima. Tu ne možete biti picky /(izbirljivi), ne možemo mi birati. Ne sjećam se da je gospodin Alija Izetbegović imao ikakvih problema kada su te iste postrojbe oslobađale Bihać 1995. ni kada je isti taj Alija od Tuđmana dobivao velered kraljice Jelene. Nisu Karadžić i Mladić isti kao Rasim Delić. Neki ljudi su nažalost zarobljenici očekivanja. Na takav način nećemo graditi dobre odnose sa susjedima - rekao je Milanović novinarima.

Osvrnuo se i na odnose s Bosnom i Hercegovinom.

- Ja rijetko ili nikad ne prozivam ljude u BiH, ali možda da počnemo od toga da se Hrvatima omogući da biraju sami svoje članove Predsjedništva. Bosna je nastala na pravu konstitutivnih naroda, Hrvatima su neka prava naprosto ukradena - kazao je Milanović.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17