ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Nižim razinama vlasti

vlada f maske

Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici u Sarajevu donijela odluku o raspodjeli 200 milijuna KM sredstava Međunarodnog monetarnog fonda.

Riječ je o sredstvima pomoći proračunima županija u sanaciji posljedica nastalih uslijed proglašene pandemije koronavirusa u FBiH.

Federalni premijer Fadil Novalić rekao je na konferenciji za novinare da će ova sredstva biti značajna podrška županijama i općinama, kao i 30 milijuna KM koji će istim korisnicima biti dodijeljeni iz proračuna FBiH.

Ministrica financija FBiH Jelka Milićević rekla je da je kriterij za dodjelu novca od MMF-a bio broj stanovnika, s tim što su dvije najmanje i najnerazvijenije županije dobila više novca.

Kada je riječ o 30 milijuna KM, izjavila je da je 10 milijuna KM raspodijeljeno linearno svim općinama i gradovima, a 20 milijuna KM po javnim pozivima i projektima.

Unsko-sanski kanton dobit će oko 23,9 milijuna KM, Posavski oko 7,6, Tuzlanski oko 38,9, Zeničko-dobojski oko 31,8. Bosansko-podrinjski oko 4,1, Srednjobosanski oko 22,2, Hercegovačko-neretvanski oko 19,4, Zapadnohercegovački oko 8,3, Kanton Sarajevo oko 36,1, te Hercegbosanski kanton oko 7,3 milijuna KM

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17