ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
HRVATSKO VELEPOSLANSTVO U ŠVEDSKOJ

glasnovic zg

Nakon pisanja pojedinih medija da će se ponoviti izbori za Hrvatski sabor na biračkom mjestu u Stockholmu, oglasilo se hrvatsko Veleposlanstvo RH u Švedskoj te otklonilo takvu mogućnost, što znači da general Željko Glasnović definitivno ne ide u Sabor, prenos Hrvatski Medijski Servis.

Do nerazumijevanja je došlo nakon što je predsjednik Državnog izbornog povjerenstva (DIP RH) Đuro Sessa nespretno kazao da će se izbori ponoviti na dva biračka mjesta, uključujući ovo u Stockholmu.

Međutim, Hrvatsko veleposlanstvo u Švedskoj je na svom Facebook profilu napisalo da se izbori u Stockholmu ne ponavljaju.

-Netočni su napisi u pojedinim medijima i na društvenim mrežama kako će se izbori u VRH Stockholm ponoviti. Zbog pronađenog listića viška u kutiji za 1. izbornu jedinicu, rješenjem Državnog izbornog povjerenstva, poništeno je samo 18 glasova za tu izbornu jedinicu. Kako ti glasovi nisu mogli presudno utjecati na rezultat u 1. izbornoj jedinici, izbori se neće ponoviti, stoji u Facebook statusu Hrvatskog veleposlanstva u Švedskoj.

Podsjetimo, ovo moguće ponavljanje izbora postalo je medijski vrlo zanimljivo jer je razlika u broju glasova između HDZ-ove Zdravke Bušić i Željka Glasnovića kojega podržava Domovinski pokret samo 11 glasova, pa je tlo eventualno ponavljanje glasovanja moglo promijeniti sastav zastupnika iz XI. izborne jedinice. No, kako je i pojašnjeno, od toga neće biti ništa jer Zdravka Bušić sada sigurno ulazi u Hrvatski sabor.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17