ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
SIP BIH

kutija izbori

U skladu sa Uputstvom o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti za Lokalne izbore 2020. godine koji će biti održani u nedjelju, 15. studenog 2020. godine, rok za registraciju birača koji glasaju izvan BiH ističe 1. rujna 2020. godine u ponoć.

Oni državljani BiH koji su u inostranstvu, a koji su bili registrirani za glasanje iz inostranstva na zadnjim izborima održanim 2018. godine, ukoliko ponovo žele biti registrirani da glasaju iz inostranstva moraju popuniti obrazac PRP2 i sa kopijom važećeg identifikacionog dokumenta dostaviti u SIP BiH.

Ostali državljani BiH koji žele da glasaju iz inostrantva na predstojećim izborima popunjavaju obrazac PRP1 i uz prateću dokumentaciju dostavljaju Središnjem izbornom povjerenstvu BiH.

Prijavne obrasce PRP1 i PRP2 sa uputstvom o načinu prijave i dostave birači mogu preuzeti na internet-stranici SIP-a BiH.

- Na ranijim izborima SIP BiH je personalizirane obrasce PRP2 dostavljala na adrese birača koji su na posljednjim izborima bili registrirani da glasaju izvan BiH. Zbog činjenice da nisu osigurana sredstva za provedbu izbora, pa samim tim nije bilo moguće ovaj put blagovremeno provesti nabavku usluge poštanske dostave obrazaca, birači mogu i ove obrasce preuzeti na našoj internet stranici – priopćeno je iz SIP-a BiH.

Osim preciznog pisanog uputstava, Vodiča i obrazaca PRP1 i PRP2  na web stranici SIP-a BiH objavljen je i video spot o popuni i dostavi obrazaca PRP1 i PRP2.

Izradu spota je pomogla Misija OSCE-a u BiH. To je samo jedan segment značajne podrške koju Misija OSCE-a u BiH pruža Centralnoj izbornoj komisiji BiH u organizaciji Lokalnih izbora 2020. godine - navodi se u priopćenju.

0
0
0
s2sdefault
  • Ecos 4
  • tk elliptic davis cup turnir

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17