ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Video konferencija

grubeša5-702x336.jpeg

 

Putem video konferencije održan sastanak s ciljem iznalaženja rješenja u svezi usvajanja Revidirane strategije za ratne zločine, kojem su nazočili, Specijalni predstavnik Europske unije za BiH, veleposlanik Johann Sattler, ministar pravde BiH, Josip Grubeša, ministrica vanjskih poslova Bisera Turković, Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić i zamjenik ministra pravde BiH, Nezir Pivić.

Ministar Grubeša se zahvalio organizatoru na promptnoj reakciji i organizaciji sastanka, te naglasio da je već duže vremensko razdoblje isticao značaj Strategije koja čeka dvije godine na usvajanje.

„Drago mi je da ćemo čuti kako i što možem učiniti da se ovaj značajan dokument za vladavinu prava napokon usvoji“, rekao je okupljenim ministar Grubeša.

Veleposlanik Sattler je upoznao nazočne da žrtve mogu biti zabrinute ali da se ta zabrinutost suštinski ne odnosi na Strategiju“. Upoznao je nazočne da bez usvojene Revidirane Strategije neće biti financijske potpore od strane EU putem IPA sredstava. Jasno je iznio stav da je za Europsku uniju ovo pitanje od velike važnosti, i ako se ne nađe način da se Revidirana strategija usvoji, Bosna i Hercegovina će se dovesti  u vrlo neugodan položaj.

Ministrica Turković je upoznala nazočne sa razlozima za glasanje protiv Revidirane strategije na prošloj sjednici Vijeća ministara, i iznijela stavove kojima se približila iznalasku rješenja izlaska iz ove situacije.

Glavna tužiteljica Gordana Tadić je prezentirala presjek rada Tužiteljstva BiH na predmetima ratnih zločina od 2005. godine do danas, i dala stručni osvrt na Revidiranu strategiju.

Sugovornici sastanka obvezali su se nastaviti konzultacije kako bi pronašli rješenje da Strategija kao jedan od 14 prioriteta EU bude u što kraćem razdoblju usvojena.

( mpr.gov.ba )

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17