ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
PLJUSKA HRVATIMA BUGOJNA

selmo cikotic

OHR – Ured visokog predstavnika u BiH ne vidi ništa sporno u prijedlogu SDA da za ministra sigurnosti BiH bude imenovan Selmo Cikotić.

Tako bi se barem dalo iščitati iz njihovog odgovora na upit portala Bild.ba.

Spomenuti portal pitao je OHR kako komentiraju stav pojedinih stranaka koji osporavaju imenovanje novog ministra sigurnosti jer Cikotića drže suodgovornim za protjerivanje i ratni zločin nad Hrvatima Bugojna.

“Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) i Izborno povjerenstvo BiH su nadležni za provjeru kandidata za ministarske pozicije na razini BiH. Treba podsjetiti da su već ranije Povjerenstvo i sve relevantne strane potvrdile gosp. Cikotića kao ministra obrane”, stoji u odgovoru koji je dostavljen portalu Bild.ba.

Podsjećamo, Koordinacija udruga HVO-a HB Bugojno smatra da je predlaganje Cikotića za ministra sigurnosti BiH neprihvatljivo jer ga drže odgovornim za protjerivanje 15 000 Hrvata iz Bugojna.

Navode i da je u Bugojnu kroz samo nekoliko dana ubijeno 200 Hrvata, u logore odvedeno oko dvije tisuće te da se 20 Hrvata još uvijek smatra nestalima jer njihova tijela nisu pronađena.

Ovakav stav braniteljskih udruga iz Bugojna podržale su i političke stranke okupljene u Hrvatski narodni sabor BiH.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17