Kandidat Mosta

raspudic nino

Politički analitičar, profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i Mostaru Nino Raspudić nedavno je demantirao svoj ulazak u Škorinu stranku i na njegovu listu. A upravo je umjesto Škore "uskočio" u današnju emisiju "Nedjeljom u 2" urednika i voditelja Aleksandra Stankovića.

- Uskačem jer mislim da je sat vremena na javnoj televiziji važno, da je to vrijedan prostor za reći neke stvari. Špekulira se u medijima već tjednima oko toga idem li na izbore, ulazim li u politiku, rekao je Raspudić.

Ekskluzivno je izjavio da ulazi u politiku.

- Ulazim, ulazim u arenu, istrčavam na teren, ulazim u ring, kako hoćete. Vrijeme je, kazao je Raspudić.

Ne želim biti "idiot"

Kao razlog ulaska naveo je da više ne želi biti "idiot" - onaj koji boravi u svom zatvorenom prostoru i dopušta da mu drugi određuju svijet u kojemu živi.

- Ja više od 10 godina pišem kolumnu i javno nastupam. I to je bila politika na neki način. Ne angažirana politika u stranačkom smislu, ali je dijelom sam utjecao na modeliranje nekog političkog diskursa u Hrvatskoj, rekao je.

- Kap koja je prelila čašu, moja stara teza je da je najveći problem danas ne samo u Hrvatskoj nego i u Europskoj uniji i globalno je demografski deficit, kazao je i dodao:

- Demografski deficit znači da sve više odluka o našim životima donose ljudi koje nitko nije izabrao i koji nikome ne odgovaraju. Primjerice Europska komisija. To je veliki problem EU. I to je jedan od razloga zašto su Britanci izglasali Brexit.

- Prepoznao sam da iza stožera paralelno djeluje jedan politički PR. Oni crteži super junaka, moj prijatelj Vili i sve ostalo, a onda hop, ispostavi se da oni žele nagurati izbore što prije, a normalnim ritmom oni bi se očekivali na jesen. Da u ovoj situaciji gdje vam je ograničena sloboda kretanja, gdje vi ne možete otići iz Zagreba u Karlovac, gdje su zabranjena javna okupljanja - oni raspisuju izbore - čime očito žele spriječiti mogućnost formiranja bilo kakvih novih opcija, kazao je Raspudić.

- Idem kao neovisni kandidat na listi Mosta, budući da je nemoguće organizirati bilo kakvu novu opciju, jer jednostavno nema vremena i mogućnosti obilaska terena, rekao je Raspudić.

O tome je li o ovakvom konkretnom ulasku u politiku razmišljamo prije koronavirusa, kazao je da ne ulazi u to što bi bilo da nije bilo korone.

- Ja sam u polušali rekao kad bih osnivao stranku nazvao bih je Naši. Znate zašto Naši? Zato što bih uživao u tome kada čujem kako protivnici govore ovi Naši su užasni ili Naši su fašisti, rekao je.

Dnevnik.ba

0
0
0
s2sdefault
  • RADOJE
  • Ecos3

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

  • Radoje 2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17