ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Klix razotkriva

klixkxk.png

 

 

Kompanija "FH Srebrena malina", čiji je vlasnik Fikret Hodžić, poznat kao TV voditelj, a koja je registrirana za preradu i konzerviranje voća i povrća, u vrijeme pandemije koronavirusa aktivirala se na tržištu medicinske opreme i zaštitnih sredstava, a kupce je pokušala pronaći i na Kosovu.

U travnju, dok je "Srebrena malina" radila na famoznom uvozu kineskih respiratora za potrebe zdravstvenog sustava Federacije BiH, koje je nabavila preko kompanije iz Crne Gore, kompanija Fikreta Hodžića nudila je zaštitna sredstva farmaceutskoj kompaniji NTP Opharm iz Prištine.

Prema ponudi koja je u posjedu portala Klix.ba, Srebrena malina je Kosovarima 2. travnja nudila 50 tisuća maski tipa FFP2 za 125 tisuća eura i 132 tisuće rukavica za 39.600 eura.

Foto: Klix.ba

Fikreta Hodžić je kazao kako u vrijeme procesa koji se vodi ne može ništa komentirati te nas je uputio na svoju pravnu zastupnicu Mirnu Delalić.

Mirna Delalić, Hodžićeva pravna zastupnica, je za Klix.ba kazala da uopće nije upoznata o drugim poslovima "Srebrene maline" te da o poslu s kompanijom s Kosova nema nikakvih informacija.

Spomenuta kompanija NTP Opharm registrirana je u Prištini, a ako je vjerovati dostupnim podacima, ima devetero zaposlenih te godišnji promet od 2,37 milijuna dolara.

Otkud Srebrenoj malini početkom travnja ova količina maski i rukavica, posebno kad se uzme u obzir da je tada i u BiH vladala ogromna nestašica zaštitnih sredstava...

Foto: Klix.ba

U međuvremenu, razvojem afere koju su otkrili bh. mediji, kompaniji koja je registrirana u Srebrenici blokiran je račun. Prema dostupnim podacima bonitetnih kompanija, Hodžićevoj firmi račun je blokiran 4. svibnja.

"Srebrena malina" je predmet istrage Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) koja istražuje okolnosti nabave respiratora za Federalnu upravu civilne zaštite, a pod lupom istražitelja je i direktor ove institucije Fahrudin Solak. Sporni respiratori su još uvijek daleko od puštanja u funkciju i tek se očekuje njihovo vještačenje.

Dnevnik.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17