ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Priopćenje

klub hdz dn pfbih

      Izaslanici HDZ BiH-HNS u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH jednako kao i njihove kolege u Zastupničkom domu smatraju kako nema nikakvog razloga da Parlament Federacije BiH ne zasjeda u uvjetima krize nastale zbog pandemije koronavirusa (Covid-19).  „Naša je ljudska, moralna, a na kraju i ustavna obveza raditi svoj posao i u kriznim uvjetima, jednako kao što ga rade i mnogi drugi. Uz obvezno poštivanje mjera zaštite, smatramo da je moguće održati zasjedanja oba doma te donijeti neophodne Izmjene i dopune Poslovnika o radu koje su već spremne, a koje bi nam omogućile on-line zasjedanja“, poručili su izaslanici HDZ BiH-HNS u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Odbacili su svaku mogućnost suspendiranja ustavnih nadležnosti zakonodavnoj vlasti od strane pojedinih dužnosnika izvršne te naglasili kako teret krize nastale zbog pandemije koronavirusa trebaju preuzeti svi te svojim radom i angažiranjem dati doprinos pronalasku najučinkovitijih mjera oporavka. „Zbog pandemije virusa Covid-19 koji je paralizirao cijeli svijet, svi moramo preuzeti svoj dio odgovornosti, predstavnici vlasti svakako najveći. Svjesni smo kako uporedo s mjerama zaštite zdravlja ljudi,  aktivno treba raditi na mjerama opstanka i spašavanja gospodarstva. S tim u vezi bit će neophodno mijenjati postojeća i donositi nova zakonska rješenja kojima ćemo odgovarati na izazove pred kojima smo se našli“, poručuju izaslanici HDZ BiH-HNS u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH te naglašavaju kako nije vrijeme političkih prepucavanje već odgovornosti prema poslu kojeg radimo, uz puno poštovanje zakona i ustava.

„Samo zajedičkim angažiranjem možemo se uspješno boriti i izboriti s krizom koja nas je zahvatila zbog pandemije koronavirusa, posebno u složenim sustavima kakav je Federacija BiH. Pri tomu moramo biti svjesni da svako međusobno zadiranje u ustavne nadležnosti dodatno produbljuje ionako teško stanje u Federaciji BiH i BiH. Oni koji su nas birali kao i oni koji pune Proračun Federacije BiH od nas očekuju da radimo i dodatno se angažiramo na donošenju zakona koji će pomoći u izlasku iz krize. Nema nijednog razloga da ne radimo svoj posao i damo svoj doprinos u ovim teškim vremenima“, poručili su izaslanici HDZ BiH- HNS u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.      

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17