ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
U SAD-u

vojska os bih

 U organizaciji Nacionalne garde Maryland (MDNG) od 12. do 15. ožujka u saveznoj američkoj državi Maryland (Sjedinjenje Američke Države) održano je natjecanje za najboljeg ratnika "Best Warrior Competition 2020".

Tim Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) osvojio je prvo mjesto u svim kategorijama internacionalnog nivoa.

Natjecanje je realizirano u okviru Programa suradnje "Vojska-Vojsci" uz pomoć Ureda za odbrambenu saradnju (ODC) Ambasade SAD-a u Sarajevu.

Best Warrior Competition jača odnose i gradi multinacionalnu koheziju, te interoperabilnost partnerskih zemalja.

Elementi i scenarij takmičenja su dizajnirani da oslikaju realne situacije sa kojima se vojnici mogu susresti u izvršavanju stvarnih operacija, a jedan od glavnih elemenata takmičenja jeste konzistencija nepoznatog, tako da učesnici nisu mogli znati šta ih čeka nakon izvršavanja zadatka.

Nakon završetka Best Warrior 2020, 15. marta održana je ceremonija zatvaranja na kojoj su proglašeni najbolji pojedinci u svim kategorijama.

Tim OSBiH osvojio je prvo mjesto u svim kategorijama internacionalnog nivoa, a u ukupnom plasmanu zavidnu srebrenu medalju.

 

90312546_3289254787822351_3953852940288000000_o.jpg

 

Tokom završne ceremonije, brigadni general Janeen L. Birckhead čestitala je svim učesnicima na izvanrednim rezultatima i nesebičnom doprinosu.

Posebnu zahvalnost uputila je učesnicima iz OSBiH i Estonije, jer su natjecanju dali internacionalni karakter.

Best Warrior Competiton u Marylandu je trilateralno vojno natjecanje koje zahtijeva brze i adekvatne odgovore na vojničke zadatke u veoma stresnim situacijama.

Učesnici su prošli jako zahtjevne izazove koji, pored visokog nivoa fizičke spremnosti, zahtijevaju i odlično poznavanje vojničkih vještina poput navigacije, rasklapanja i sklapanja različitih vrsta naoružanja, gađanja, pružanja prve pomoći u borbenim uslovima, slanje zahtjeva za medicinsku evakuaciju, te različite vrste testova.  

Pripadnici OSBiH su još jednom pokazali veoma visok stepen motiviranosti, profesionalizma, borbenog duha, te u svakom momentu dostojanstveno predstavljali Oružane snage BiH i državu Bosnu i Hercegovinu. 

Ekipu koja je predstavljala OSBiH činili su - poručnik Anes Halilović, vodnik Matija Ivaković, kaplar Senad Sarajkić, te vođa tima stariji vodnik prve klase Goran Antunović, priopćio je Ured za odnose s javnošću MOBiH.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17