Vlada zasjeda svaki dan

sabor zsb

Sabor KSB usvojio je na današnjoj redovnoj sjednici Prijedlog zakona u turističkim zajednicama, koji, kako je rečeno, predstavlja dobar okvir za daljnji razvoj turizma.

- Zakon podrazumijeva institucionalno jačanje, odnosno formiranje kantonalne i općinskih turističkih zajednica. On može biti vjetra u leđa i kvalitetan zamah za daljnji razvoj turizma - kazao je novinarima ministar gospodarstva Nisvet Hrnjić, dodavši da će ovim zakonom, među ostalim, biti omogućeno ubiranje prihoda od boravišnih pristojbi što do sada nije bio slučaj.

Na upit novinara da prokomentira činjenicu da je Sabor danas zasjedala bez točaka dnevnog reda posvećenih situaciji uslijed širenja koronavirusa, Hrnjić je kazao da očekuje kako će se i Sabora baviti ovim problemom, naglasivši da će Vlada mobilizirati sve snage kako bi se ublažile negativne posljedice epidemije.

- Vlada je usvojila analizu iz koje se vidi da su sve privredne grane pogođene ovom situacijom, a najosjetljiviji je upravo turizam. Vlada je jutros imala izvanrednu sjednicu i odlučeno je da će takva zasjedanja imati svako jutro. Što se tiče Sabora, vjerujem da će se i ona sigurno baviti ovim pitanjem - kazao je Hrnjić.

Sabor je danas također, prihvatio Prednacrt izmjena i dopuna Prostornog plana za period od 2005. do 2025. godine, a raspravljano je i o izvješćima o prošlogodišnjem radu Vlade, Zavoda za javno zdravstvo, Tužiteljstva KSB te županijskog Pravobraniteljstva.

Dopredsjedavajuća Sabora Ljubinka Atanasijević kazala je novinarima da je na jutrošnjoj sjednici Kolegija bila protiv toga da zasjedanje Skupštine bude posvećeno ovom dnevnom redu.

- Smatrala sam da će dnevni red biti drugačiji i da ćemo razgovarati o temama poput aktiviranja robnih rezervi te sredstvima na računima civilne zaštite. No, većina je odlučila da se sjednica održi s ovakvim dnevnim redom. Što se mene tiče, ovo danas su bila tekuća pitanja i nije bilo potrebno da se održi sjednica s ovakvim dnevnim redom - kazala je Atanasijević.

Pred početak sjednice obavljene su mjere higijensko-epidemiološke zaštite, a odlukom Kolegija na zasjedanju nisu postavljana zastupnička pitanja i pokretane inicijative.

FENA

0
0
0
s2sdefault
  • Ecos3

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17