ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
DODIK PISAO MICHELU

michel charles eu

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske Milorad Dodik uputio je pismo predsjedniku Europskog vijeća Charlesu Michelu i ostalim sudionicima neformalne večere u Bruxellesu, u kojem ih je obavijestio da trenutno predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić nije ovlašten da govori u ime Predsjedništva BiH.

“Predsjedništvo BiH je po Ustavu BiH zaduženo za vanjsku politiku, s tim da Predsjedništvo čine tri ravnopravna člana, pri čemu mandat predsjedavajućeg nema primat u odnosu na drugu dvojicu. Stavovi koje će član Predsjedništva Željko Komšić, trenutno predsjedavajući, eventualno iznijeti tijekom večerašnjeg susreta u Bruxellesu nisu stavovi BiH, niti on ima mandat govoriti u ime BiH”, navodi se u pismu Milorada Dodika.

U pismu se konstatira da bi odstupanje od ranije prakse europskih struktura, koja je uvažavala ravnopravnost svih u BiH prilikom ovakvih i sličnih susreta, moglo narušiti povjerenje u novoizabrane institucije EU, a i doprinijeti dodatnoj destabilizaciji BiH, priopćeno je iz Ureda člana Predsjedništva BiH iz RS.

On je u pismu izrazio žaljenje zbog činjenice da se propustila prilika da se i na tom skupu čuje legitiman glas iz BiH, jer je mnogo tema koje su važne za regiju i koje ne trpe odgađanje, a o kojima je neophodno čuti legitimno mišljenje iz BiH.

U Bruxellesu će večeras biti održana radna večera predstavnika zemalja zapadnog Balkana sa predsjednikom Europskog vijeća Charlsom Michelom i šefom Europske komisije Ursuluom von der Leyen u okviru priprema za summit EU-zapadni Balkan u Zagrebu u svibnju ove godine.

Sastanku, odnosno radnoj večeri, nazočit će i Komšić./Srna/HMS/

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17