DN PFBIH

dn martinovic f

Osmog dana od dana objavljivanja u Službenim novinama Federacije BiH na snagu će stupiti novi zakon o visini stope zatezne kamate odnosno prestat će važiti aktualni Zakon o visini stope zatezne kamate i Zakon o visini stope zatezne kamate na neizmirena dugovanja.

– To znači da će se na postojeće neplaćene novčane obveze obračunavati kamata po stopi od 12 posto godišnje do dana stupanja na snagu novog zakona, dok će se obračun kamate nakon razdoblja stupanja na snagu ovog zakona do trenutka isplate novčane obveze vršiti po stopi od 10 posto godišnje, kako je određeno novim zakonom – izjavila je Feni federalna ministrica financija Jelka Milićević, nakon što je novi zakon danas usvojen na sjednici Doma naroda, a ranije Zastupnički doma Parlamenta Federacije BiH.

Osim smanjena stope zatezne kamate sa 12 na 10 godišnje propisano je da iznos obračunate zatezne kamate ne može biti veći od glavnog duga.

– Na osnovu toga, gospodarski subjekti koji imaju problem s likvidnošću lakše će izmiriti glavni dug i plaćanje dospjelih obveza – dodala je Milićević.

0
0
0
s2sdefault
  • Ecos3

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17