Policijska oprema

plenkovi neum

Državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova RH Zdravka Bušić predstavila je i Odluku o upućivanju pomoći u opremi Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine i ministarstvima unutarnjih poslova triju županija Federacije Bosne i Hercegovine.

Ministarstvo unutarnjih poslovaRH je zamolbu za pomoć od Ministarstva unutarnjih poslova triju županija Federacije Bosne i Hercegovine (Hercegovačko-neretvanske županije, Županije Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije), te granične policije, s obzirom na rastuće sigurnosne izazove vezane uz sve vrste prekograničnog kriminaliteta, a koji su posebno izraženi u južnim dijelovima Federacije Bosne i Hercegovine na granici s Republikom Hrvatskom.

Sukladno dosadašnjoj suradnji dviju zemalja na području prevencije kriminaliteta, predlaže se donacija 5 termovizijskih kamera i 198 kompleta policijske opreme za uspostavljanje javnog reda i mira.

„Riječ je o policijskoj opremi koju je Ministarstvo unutarnjih poslova krajem prošle godine rashodovalo“, kazala je Bušić.

Zadužuje se Ministarstvo vanjskih i europskih poslova se za koordinaciju i pripremu aktivnosti u cilju isporuke navedene policijske opreme. Također, provedba ove Odluke, dodala je državna tajnica, ne zahtijeva dodatne troškove u državnom proračunu Republike Hrvatske za 2020. godinu.

0
0
0
s2sdefault
  • Ecos3

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17