Sabor ŽSB

sabor vodstvo

Sabor Srednjobosanske županije (SBŽ) prihvatila je Nacrt etičkog kodeksa zastupnika, kojem je bio posvećen najveći dio zasjedanja u četvrtak.

Zastupnik SDA Elvedin Mušanović kazao je da je izrada ovog kodeksa trajala šest mjeseci, dodavši da je taj dokument obaveza koja proizilazi iz Poslovnika i da moraju postojati jasna pravila ponašanja svih izabranih dužnosnika.

-Ne znam da će građani s ovim kodeksom puno dobiti, ali smatram da se pravila ponašanja moraju definirati. Ovaj kodeks ne odudara ni čim od etičkih kodeksa koje imaju druge skupštine - kazao je Mušanović novinarima.

Prijedlog etičkog kodeksa bio je sporan za pojedine zastupnike iz koalicije predvođene HDZ-om BiH, koji su se u početku zalagali za njegovo povlačenje iz dnevnog reda, da bi u konačnici on bio razmatran u formi nacrta.

Obraćajući se za saborskom govornicom, zastupnik Anto Lozančić (HSS Stjepana Radića) kazao je da kodeks nepotreban, jer on, među ostalim, sputava zastupnike i unosi bespotrebne zabrane.

- Što se tiče ovog etičkog kodeksa, mnoge stvari tu ne pripadaju. Zastupnicima se zabranjuje čak i mimika, pa nismo djeca u osnovnoj ili srednjoj školi. Svi smo ozbiljni ljudi koji se znaju ponašati - naglasio je on.

Tijekom rasprave, moglo se čuti i da kodeks, uz pravila o predstavljanju Sabora u javnosti, predviđa i pristojno odijevanje zastupnika.

Pojedini zastupnici su, također, spomenuli da bi se kodeks trebao odnositi, ne samo na zastupnike, nego i na goste na sjednicama Sabora SBŽ-a.

0
0
0
s2sdefault
  • Ecos3

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17