ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Vehabijski vođa iz Maoče

vehba.jpg

 

Europska unija (EU) objavila je 15. siječnja ove godine novu konsolidiranu listu financijskih sankcija prema osobama koje se sumnjiče za terorizam i financiranje terorističkih aktivnosti, otkriva Dnevni avaz.Ovaj dokument sadrži objedinjeni popis osoba, skupina i entiteta koji podliježu financijskim sankcijama EU, istaknuto je.

Na ovom popisu, koji ima 465 strana, nalazi se i ime Nusreta Imamovića, radikalnog vehabijskog vođe iz Maoče, koji je također uvršten i na listu deset najtraženijih terorista svijeta, piše avaz.ba.

Osim Imamovića, na popisu osoba kojima se izriču financijske sankcije su i stotine državljana Sirije, Afganistana, Iraka, Libije, Libanona, Francuske i drugih zemalja koji se dovode u vezu s terorističkim aktivnostima. U dokumentaciji koju je pripremila Služba za instrumente vanjske politike Europske unije objavljeni su i podaci o Imamoviću. Navedeno je da je rođen u mjestu Miljanovci kod Kalesije 26. rujna 1971. godine i da je borac Al-Kaide.

Istaknuto je da se od 2015. godine nalazi u Siriji. Objavljen je i identifikacijski broj njegove putovnice.

Imamović je, podsjećamo, na posebnu globalnu listu deset najtraženiji terorista svijeta stavljen 2014. godine, a prema ocjeni State departmenta.

On je u Siriju otišao početkom 2013. godine i pridružio se prvobitno terorističkoj organizaciji Nusra front. Jedan je od najvećih krivaca za masovni odlazak bh. državljana na sirijsko ratište.

No, nakon kraha ove organizacije, kao i Islamske države (ISIL), Imamović je s obitelji, ženom i djecom i odanim prijateljima, koji su mu čuvari, pobjegao krajem 2018. godine u Libiju i pridružio se snagama Vlade nacionalnog sporazuma (GNA).

0
0
0
s2sdefault
  • mix pelet
  • ecos 5

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17