• LEDA 2

Vehabijski vođa iz Maoče

vehba.jpg

 

Europska unija (EU) objavila je 15. siječnja ove godine novu konsolidiranu listu financijskih sankcija prema osobama koje se sumnjiče za terorizam i financiranje terorističkih aktivnosti, otkriva Dnevni avaz.Ovaj dokument sadrži objedinjeni popis osoba, skupina i entiteta koji podliježu financijskim sankcijama EU, istaknuto je.

Na ovom popisu, koji ima 465 strana, nalazi se i ime Nusreta Imamovića, radikalnog vehabijskog vođe iz Maoče, koji je također uvršten i na listu deset najtraženijih terorista svijeta, piše avaz.ba.

Osim Imamovića, na popisu osoba kojima se izriču financijske sankcije su i stotine državljana Sirije, Afganistana, Iraka, Libije, Libanona, Francuske i drugih zemalja koji se dovode u vezu s terorističkim aktivnostima. U dokumentaciji koju je pripremila Služba za instrumente vanjske politike Europske unije objavljeni su i podaci o Imamoviću. Navedeno je da je rođen u mjestu Miljanovci kod Kalesije 26. rujna 1971. godine i da je borac Al-Kaide.

Istaknuto je da se od 2015. godine nalazi u Siriji. Objavljen je i identifikacijski broj njegove putovnice.

Imamović je, podsjećamo, na posebnu globalnu listu deset najtraženiji terorista svijeta stavljen 2014. godine, a prema ocjeni State departmenta.

On je u Siriju otišao početkom 2013. godine i pridružio se prvobitno terorističkoj organizaciji Nusra front. Jedan je od najvećih krivaca za masovni odlazak bh. državljana na sirijsko ratište.

No, nakon kraha ove organizacije, kao i Islamske države (ISIL), Imamović je s obitelji, ženom i djecom i odanim prijateljima, koji su mu čuvari, pobjegao krajem 2018. godine u Libiju i pridružio se snagama Vlade nacionalnog sporazuma (GNA).

0
0
0
s2sdefault
  • Taxi

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17