ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Nakon sjednice

dodik profil

Proširena sjednica Izvršnog komiteta SNSD-a održana je danas u Banjoj Luci.

Sjednici su prisustvovali lider SNSD-a Milorad Dodik, potpredsjednici SNSD-a Željka Cvijanović, Nikola Špirić, Radovan Višković i Nebojša Radmanović, šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić, predsjedavajući Kluba zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Staša Košarac, generalni tajnik stranke Luka Petrović, te član Predsjedništva SNSD-a Zoran Tegeltija.

Proširenom Izvršnom komitetu SNSD-a prisustvovali su i poslanik DNS-a u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Nenad Nešić, predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić.

Nakon sjednice, koja se održava u prostorijama Tajništva Glavnog odbora SNSD-a, održana je konferencija za novinare.

Dodik je rekao da su razgovarali o trenutnoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH nakon imenovanja Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara.

Govorio je i o Programu reformi koji su usvojili na sjednici Predsjedništva BiH.

- Važno je to što se njime ne kaže da BiH ide u NATO, jer on ne prejudicira članstvo u ovom savezu i sve eventualne odluke o tome morat će biti donesene - rekao je on.

Dodik je istaknuo da je Komitet pozdravio odluku o imenovanju Zorana Tegeltije čime je odblokirano formiranje vlasti na nivou BiH.

On je naveo da je na današnjoj sjednici razgovarano i o povećanju plaća u RS, kao i o povećanju mirovina i četiri mjere koje je SNSD ranije usvojio, prenosi Avaz.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17