× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
Agro centar
Ecos
kiseljak open

zepce dijaspora 19 memor

"Dan poslovne dijaspore Žepče 2019." upriličen je u Žepču kao završni događaj projekta "Rast zajedno s dijasporom", a koji je podržan u sklopu projekta "Dijaspora za razvoj (D4D)" Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlade Švicarske, u partnerstvu sa UNDP-om BiH i IOM-om BiH.

Projekt zajedno provode Općina Žepče i Razvojna agencija Žepče, a kako je naglašeno tokom obraćanja domaćina, svrha događaja je uspostavljanje bolje i dugoročnije veze sa dijasporom i omogućavanje razmjene znanja i iskustva u svim oblastima života. 

Tokom izlaganja svi govornici bili su saglasni u ocjeni da je potrebno uložiti mnogo više rada i truda da bi dijaspora postala značajan faktor ekonomskog prosperiteta BiH.  

U okviru "Dana poslovne dijaspore Žepče 2019" potpisan je Memorandum o saradnji u oblasti iseljeništva između Općine Žepče i općina Stari Jankovci i Tovarnik iz Republike Hrvatske gdje je doselio najveći broj Žepčaka tokom i nakon Drugog svjetskog rata.

Cilj potpisivanja Memoranduma je uspostava saradnje između tri strane potpisnice, kojom su predviđena zajednička djelovanja u oblasti iseljeništva i unapređenja sveukupne saradnje sa iseljeništvom općine Žepče,priopćeno je iz Razvojne agencije Žepče.

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.