ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Visoko

pl visoko jesen

Visoko je u protekla tri dana bilo domaćin 15. sajma poljoprivredno-prehrambenih proizvoda “Jesen u Visokom”. Učestvovalo je 85 izlagača iz 32 bh. općine.

Dobra posjeta

– Sajam je već izrastao u jedan od vodećih u našoj zemlji, a pored toga što smo mi, kao organizatori, veoma zadovoljni, bitno je da su i izlagači, koji su tokom tri dana sajma imali dobru posjetu, ali i prodaju, a uspostavljeni su i brojni novi kontakti. Što se tiče budućnosti, već razmišljamo o tome da termin pomjerimo za septembar ili oktobar i da se Sajam održava na otvorenom, jer je interes izlagača već nekoliko godina mnogo veći od kapaciteta koji možemo da ponudimo – kaže Suada Koljenović iz Gradske uprave Visokog.

Na sajmu su ove godine dodijeljena i priznanja pa je ono za najljepše uređen štand otišlo u ruke proizvođača “Srebrena malina” iz Srebrenice, najraznovrsnija ponuda je bila Gazdinstva “Vlačić” Trebinje, dok je priznanje za tradicionalan obrt dobio “Hadžijin mlin” iz Donjeg Vakufa.

 

Domaće brašno

– Vlasnik sam stare vodenice, a već tri godine se uspješno bavimo proizvodnjom domaćeg brašna od heljde, pšenice, ječma, raža i kukuruza. Prvi put izlažemo na Sajmu u Visokom. Oduševljen sam organizacijom, ali i posjetom i prodajom, a na sve to je stigla i nagrada tako da je, za prvi put, i više nego odlično – kazao nam je Emir Zjajo, vlasnik “Hadžijinog mlin”.

 

avaz.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17