× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST

registar hvo

Ministarstvu za pitanja branitelja FBiH za nepun mjesec od objave prijavljeno je da se u registru nalaze deseci lažnih branitelja, kako onih koji nisu ni bili u Bosni i Hercegovini za vrijeme rata, tako i onih čija su se imena ponavljala na više mjesta u registru.

-U registru za mog susjeda piše kako je bio u Patriotskoj ligi 587 dana, a maksimalno se u Patriotskoj ligi moglo biti do 210 dana. Znam jednog koji je otišao u Švicarsku 1990., a u registru piše da ima 2,5 godine u ratu. U registru je bilo i 18 osoba pod imenom Mara Tomić, koje su sve, gle čuda, u HVO-u provele 90 dana. Dvije od njih su imale isto ime oca, godište. Po prijavi je jedna brisana. Ima ih da su rođene 1932. godine. Pa otkud tu? U registru je bio i čovjek kojem je pisalo da ima nula dana vojske – kazao je Hamza Krkalić, jedan od predstavnika braniteljske populacije.

Krkalić kaže kako je samo on prijavio 17 lažnih boraca, s obzirom na to da dobro poznaje mjesto iz kojeg dolazi i svoju brigadu, a da je uvjeren kako ih ima više od stotinu do sada prijavljenih.

Salko Bukvarević, ministar za pitanja branitelja FBiH, rekao je kako su do sada imali oko 30 prijava lažnih branitelja, te oko 50 prijava pogrešnih podataka u registru, od kojih su neke ispravili. Iz registra pak još nitko nije izbrisan, piše Avaz.

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.