• Sara - Sarajevski
  • outdoormedia

policija mup sbk

Foto:Ilustracija

Nakon što je Kantonalna skupština u svibnju usvojila prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o plaćama i naknadama policijskih službenika SBK, kojim je usklađen Zakon o plaćama sa ostalim zakonima o proračunskim korisnicima, a iz Sindikata policije SBK poručili da ukoliko ne bude dogovora o kolektivnom ugovoru slijedi svibanjski štrajk policajaca, dogovor još nije postignut, a štrajk policajaca je prolongiran na određeni vremenski period.

Naime, kako je kazao predsjednik kantonalnog Sindikata policije Dragan Škulj, Vlada je zaprimila njihove zahtjeve te si uzela vremena da provjeri kakvi su zapravo kolektivni ugovori policije u drugim kantonima.

“Razgovarali smo, iznijeli im naše uvjete, rekli su da im treba vrijeme kako bi provjerili sve te da će nas ponovno pozvati na razgovor. Još uvijek to nisu učinili, pa sam ja danas poslao novi zahtjev za razgovor”, rekao je Škulj.
Prosvjed koji su policajci bili najavili za kraj svibnja još uvijek je, upozorava Škulj, vrlo realna opcija.

“Naravno da od prosvjeda nismo odustali i on je sasvim realna opcija ukoliko Vlada ne usvoji naše zahtjeve”, kazao je.

Podsjetimo, iz sindikata su za kraj svibnja najavili jednosatni prosvjed upozorenja u Travniku, gdje se trebalo okupiti oko 200 policijskih službenika. Premijer Lendo zadužio je tada ministra MUP-a Feliksa Vidovića da pregovara, te je konstantirao da policajci “ne mogu iskakati izvan okvira prava i okvira koje daje Zakon o radu, a koja imaju i drugi organi uprave”.

Pored dvije godine pregovaranja još nije došlo do potpisivanja kolektivnog ugovora iako je najmanje devet kantona u FBiH to već učinilo. Sindikat policije predlagao je preradu i prilagodbu bilo kojeg kolektivnog ugovora na području FBiH. Pregovori oko kolektivnih ugovora zapeli su na dvije stavke – cijeni noćnog rada i pasivnog dežurstva. Cijena noćnog rada u SBK je 20 posto, a državni službenici i namještenici imali su 25 posto, dok je cijena noćnog rada na području FBiH 40 posto, koliko je tražila i policija u SBK

 

drukciji.ba

0
0
0
s2sdefault
  • Sara - Sarajevski

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17