ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING

posavina nosnje kolo

Večer Hercegovine u Posavini održala se sinoć u Svečanoj dvorani "Golden Palast" u Orašju.

Tradicionalni susret, koji se organizira na jesen u Posavini, a u proljeće u Hercegovini, uvijek naglašava neraskidivu povezanost svih dijelova Bosne i Hercegovine.

Brojne uzvanike iz političkog, gospodarskog, kulturnog i društvenog života, predstavnike katoličke crkve, braniteljskih udruga, prigodnim riječima pozdravili su dr. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko – neretvanske županije i Đuro Topić predsjednik Vlade Županije Posavske.

Veliki broj dužnosnika Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH, zakonodavne i izvršne vlasti sa svih razina u BiH predvodio dr. Dragan Čović, dok je na svečanoj večeri nazočilo i izaslanstvo Vlade Republike Hrvatske, koje je predvodio predsjednik Vlade, Andrej Plenković.

 

DSC08253 (Copy).jpg

 

Večer je započela prepoznatljivom dobrodošlicom i dočekom organizatora večeri, razmjenom darova te prigodnim obraćanjima.

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović kazao je kako vjeruje u neraskidivu povezanost svih okupljenih iz kojih god dijelova BiH dolazili.

Presjednik Čović se zahvalio na dolasku, brojnom izaslanstvu Vlade Republike Hrvatske, kojega su predvodili predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković. „Sedam godina od ideje da nesto slično napravimo, večeras je dobilo jednu puninu, ovaj broj svih nas, iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, iz svih krajeva Republike Hrvatske, znači samo jedno. Hrvati Bosne i Hercegovine nisu sami. Zajedno možemo osigurati svoju potpunu jednakost kao konstitutivan narod u BiH, a zajedno ćemo osigurati da naši legitimni predstavnici budu u vlasti na svim razinama vlasti“, poručio je okupljenima predsjednik Čović.

 

DSC08250 (Copy).jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, već je nazočio okupljanjima zajedništva. Kazao je kako je pred izbore 2016. godine bio u Posavini i tada je pružena potpora, koja je puno značila i bila je veliki doprinos tada pobjedi i stjecanju povjerenja hrvatskih birača i Hrvata u Bosni i Hercegovini na tim izborima. „Iza nas su tri godine aganžmana, predanog rada za boljitak i hrvatskog društva i hrvatskog gospodarstva za veću socijalnu uključenost ali isto tako i za jačanje međunarodnog položaj Republike Hrvatske a posebno snažnog zalaganja za prijateljstvo, suradnju sa Bosnom i Hercegovinom i jačanje ravnopravnosti i uopće položaja hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini. Na tom putu smo zajedno, na tom putu smo ustrajni, angažirani, to činimo iz srca, to su svi činili jučer, činimo danas i činit ćemo u budućnosti“, poručio je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

 

DSC08264 (Copy).jpg

DSC08265 (Copy).jpg

 

 

hdzbih.org

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17