dodik profil

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, kazao je da je i on glasovao da se skine s dnevnog reda ANP s obzirom da je vidio da su druga dva člana suglasna da se to uradi, i da imaju većinu. Napomenuo je da Sporazum trojice lidera vrijedi još 10 dana.

Dodik je ovo rekao nakon konsultacija članova Predsjedništva BiH, na kojima je skinut ANP s dnevnog reda redovne sjednice Predsjedništva.

Komentirajući prijedlog zaključka na konstataciju koju je dao Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, da predsjedavajući Vijeća Ministara BiH pošalje godišnji plan za NATO, a ukoliko to on ne učini da to uradi predsjedavajući Predsjedništva BiH, Dodik je rekao da to vrijeđa inteligenciju i da su takvi prijedlozi jučer dolazili i od nekih međunaronih dužnosnika, prenose Nezavisne.

On je naglasio da za 10 dana ističe rok da se implementiraju principi sporazuma koji su potpisala tri lidera Bakir Izetbegovic, lider SDA, Dragan Čovič, Lider HDZ-a i Dodik, kao lider SNSD-a, i da će nakon ovoga vidjeti šta dalje i kako.

“Što se tiče izjave Bakira Izetbegovića da principi i dalje vrijede nakon 30. kolovoza neka ih onda on ponese svojoj kući”, 

0
0
0
s2sdefault
  • Ecos3

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17