ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

dzindic

Ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić održat će press-konferenciju o novonastaloj situaciji u Aluminiju d.d. Mostar, priopćeno je danas iz Vlade Federacije BiH.

Inače, ministar Džindić je u vrijeme dok se pripremalo konačno gašenje Aluminija na televiziji Al Jazeera rekao kako je uvjeren da gašenja neće biti jer je to još samo jedan blef.

Rekao je kako će se Aluminij ''sudeći po dosadašnjem iskustvu, snaći za električnu energiju''.

''Dosad smo imali desetak najava spektakularnog gašenja, međutim nije došlo do toga'', rekao je, između ostalog, Džindić.

Rekao je i kako je Aluminijev glavni problem kada je u pitanju električna energija u tome što je ne kupuje na vrijeme.

''Zbog lošeg poslovanja, nemogućnosti dobivanja bankarskih jamstava, Aluminij je u situaciji da električnu energiju danas nabavlja za sutra. Razlika između cijena kad je nabavljate na takav način i na način da ranom kupovinom dođete u bolju poziciju'', rekao je Džindić.

Dodao je kako se Aluminij, ''bez obzira kakav bude u budućnosti, mora baviti kao i svi drugi - baznim topljenjem i reciklažom koja donosi dodatni profit''.

''Kao treća, možda i najbitnija stavka u budućem ustrojstvu Aluminija, je finalna obrada. Dakle, mora se diverzificirati, otvoriti nekoliko kompanija paralelno koje će biti van Aluminija, a koje će koristiti baznu sirovinu iz Aluminija, a zatim prodavati proizvod a ne poluproizvod'', rekao je gostujući na Al Jazeerai Džindić.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17